Het belangrijkste onderdeel is het helder krijgen van de pijnpunten van de buyer persona: waar ligt hij ’s nachts wakker van? Het profiel wordt levendig en compleet gemaakt met aanvullingen over demografische gegevens, zijn positie binnen de organisatie en zijn karaktereigenschappen.

Verder kijken we naar de persoonlijke en zakelijke doelen van de buyer persona, zijn gewenste klantervaring en zijn bezwaren. Tot slot analyseren we naar de manier waarop de buyer persona zijn informatie komt. Leest hij vakbladen, luistert hij naar podcasts of stelt hij zijn vraag via Twitter? In de workshop leggen we de basis voor drie klantprofielen die een beeld vormen van jullie ideale klant.

Daarmee zijn we er nog niet. Na deze sessie nemen we alle input en post-its mee en toetsen wij de bevindingen bij jullie bestaande klanten. Tijdens deze leerzame interviews vragen wij de klant het hemd van het lijf over zijn functie, rol in de organisatie, doelen en pijnpunten. Uit jouw input gecombineerd met de bevindingen van diverse klanten ontstaat vervolgens het buyer persona profiel.

We krijgen steevast van onze deelnemers te horen dat deze workshop en zeker ook de uiteindelijke profielen voor veel eye openers zorgen. Wil jij met je marketinguitingen ook de juiste snaar raken? Dan is inzicht in de buyer persona’s onmisbaar.

over deze workshop

  • Tijdsduur: één dagdeel
  • Locatie: bij ons of bij jou
  • Kostenindicatie: € 2.500,-
  • Resultaat: Scherpe buyer persona’s die voor de gehele organisatie als leidraad dienen. Je bent in staat de klant in alle disciplines centraal te stellen. Je bent in staat conversieratio’s te verbeteren.

Meer workshops

Bekijk nu ook onze andere workshops: