De reis die de klant doorloopt richting de beslissing om een product of dienst af te nemen is grillig. Daarom moet je deze reis goed in kaart brengen. De buyer journey bestaat uit drie fases: de awareness-, consideration- en uiteindelijk de beslissingsfase. Uit onderzoek van Accenture blijkt dat 94 procent van de B2B-kopers uitgebreid online research doet tijdens de buyer journey voordat zij daadwerkelijk contact opnemen. Daarom is het cruciaal dat je in iedere fase van het aankoopproces proactief content aanbiedt die aansluit bij de informatiebehoefte.

Door al tijdens de awareness-fase op het netvlies van de doelgroep te komen, is de kans groot dat je uiteindelijk ook op de long- of shortlist terecht komt. In de buyer journey workshop bedenken we samen welke stappen jouw klant in het aankoopproces neemt en waar zijn informatiebehoefte ligt. Dat kunnen we doen omdat we immers eerst hebben vastgesteld wat hem beweegt, triggert en enthousiast maakt. Het resultaat is dat je weet welke content op welk moment relevant is voor de klant. Zo breng je hem steeds verder richting conversie.

Heb je behoefte aan concreet uitgewerkt buyer journeys? Wil je jouw leadgeneratie campagnes nieuw leven inblazen? Neem contact met ons op voor het optimaliseren van jouw marketinginspanningen.

over deze workshop

  • Tijdsduur: 4 uur
  • Locatie: bij ons of bij jou
  • Kostenindicatie: € 2.500,-
  • Resultaat: Buyer journeys  op basis van unieke klantprofielen en inzicht in de informatiebehoefte tijdens deze reis.

Meer workshops

Bekijk nu ook onze andere workshops: