De Beste Social Twittermedia postte onlangs een video met de titel: Een gezellig dagje webcare in Nederland. We werden geconfronteerd met webcaremedewerkers die ons voorlezen wat zij dagelijks over zich heen krijgen. En ik kan je vertellen: fatsoenlijk is het zeer zeker niet. En dat bracht mij op de vraag: Hoe heurt het eigenlijk? Of nog belangrijker: Hoe heurt het niet op Twitter?

Onfatsoenlijk tweetgedrag is voor mij persoonlijk zeker een reden om mensen te ontvolgen op Twitter. En daarin ben ik vast niet de enige. Zijn er nog meer dont’s? Jazeker! Ik heb verschillende ergernissen voor je naast elkaar gelegd en ben tot de volgende top 5 gekomen.

1. Je gedraagt je asociaal.
In de digitale wereld gelden dezelfde fatsoensnormen als in de real world. Twitter gebruiken om anderen uit te schelden is not done. Maar ook herhaaldelijk vloeken in tweets of ruzie zoeken met mede twitteraars is vervelend. Een pittige discussie kan natuurlijk, daar hou ik zelf ook van, maar hou het netjes.

2. Je wil me heel graag iets verkopen
Het begint met een DM met een commerciële boodschap, maar als het hierbij blijft krijg je van mij nog het voordeel van de twijfel. Als vervolgens het gros van de tweets die je stuurt gaan over hoe geweldig jouw product of dienst is, dan haak ik echt af. Je maakt veel meer kans om mij wat te verkopen als je kennis met me deelt en met me in gesprek gaat.

3. Je domineert mijn timeline
Het mooie aan veel mensen volgen is dat je verrijkt wordt door kennis uit verschillende hoeken en over verschillende onderwerpen. Als mijn timeline overspoeld wordt door jouw berichten haak ik af.

4. Je tweet niets (zelf)
Allemaal geautomatiseerde updates van check-ins, hardloop apps, twitterstatistieken of updates op andere social media laten me vooral zien op welke andere plekken jij actief bent. Niet echt waar het om gaat op Twitter toch? Voor mij gaat het om engagement, niet om het onbeperkt zenden van geautomatiseerde content. Ook een account waar alleen retweets van verstuurd worden zijn nogal afschrikwekkend en vooral onpersoonlijk. Als je al maanden überhaupt niet getweet hebt, heb je mijn unfollow ook binnen.

5. Je zeurt
Klagen doen we allemaal. Alleen als je de hele dag over niks anders dan je eigen (klein) huishoudelijk leed twittert, blijf je niet lang onderdeel van mijn timeline.

Wat zijn voor jou belangrijke afhakers?

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.