Weten waar de doelgroep over praat, mee zit of naar toe wil is één van de belangrijkste ingrediënten bij het creëren van goede content. Social media analyse speelt een belangrijke rol bij het beantwoorden van deze vragen. En ook bij het beantwoorden van de iets minder belangrijke vragen des levens…

Al weken gaat het bij ons elke vrijdag aan de lunchtafel over wie de mol is. Samen met nog een paar miljoen Nederlanders horen wij ook bij het vaste publiek. Wie de mol is, daar zijn de meningen nog over verdeeld. Inmiddels liggen de meeste verdenkingen toch bij Margriet. Nieuwsgierig als we zijn hebben we hier ook even een social media analyse op los gelaten. Zitten wij op dezelfde lijn als de rest van de kijkers?

Wat zegt men op social media?
In de analyse hebben we alle tweets over Wie is de mol van afgelopen week verzameld en afgezet tegen de verschillende kandiaten die nog in het spel zijn. Hieruit komt duidelijk naar voren dat Rik de meest besproken deelnemer van de afgelopen week is.

social media analyse

Content voor je doelgroep
Deze analyse laat ons precies zien waar ‘delend’ Nederland over praat. En dat is nou precies waarom zo’n analyse zo ontzettend belangrijk is. Content marketing gaat tenslotte over het afstemmen van je content op je doelgroep, op de juiste plaats en op het juiste moment. Maar weet jij precies waar je doelgroep momenteel behoefte aan heeft? Een goede doelgroepanalyse helpt je niet alleen je content te verbeteren, maar stelt je ook in staat gericht in contact te treden met potentiële klanten en hen te verrassen. En zeg nou zelf, wie houdt er niet van een positieve verrassing?

Wil je ook meer weten over je doelgroep? Neem dan de tijd om ze te leren kennen. Want, in tegenstelling tot bij wie is de mol, word je door online goed te luisteren wel veel wijzer. Vanavond zijn we weer een stapje dichter bij de waarheid. Wij gaan toch voor Margriet. Wat denken jullie?

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.