UtrechtVan Ameyde brengt een IT-platform voor het afhandelen van particuliere en zakelijke schades op de markt. Verzekeringsmaatschappijen kunnen hiermee snel hun processen inrichten, automatiseren en toewerken naar een efficiënte afhandeling van schadegevallen. Daarnaast wordt het platform uitgebreid om ook de markt van inkomensverzekeringen te bedienen. Van Ameyde zet al jaren de low-code oplossingen van OutSystems in voor haar eigen IT-platform en ziet nu kansen om dit platform succesvol op de markt te brengen.

Snel aan te passen aan nieuwe wet- en regelgeving
Van Ameyde is Europees marktleider op het gebied van claims management, outsourcing en IT-oplossingen voor de gehele verzekeringsketen. Het IT-platform dat het bedrijf gebruikt voor de afhandeling van alle schadezaken voor haar Europese vestigingen is gerealiseerd met OutSystems. Voor de financiële afhandeling van schadegevallen is een naadloze integratie gerealiseerd met het financiële systeem SAP, maar het is ook te koppelen aan andere financiële systemen. Het IT-platform wordt gebruikt door de meer dan 35 Van Ameyde bedrijven in Europa, die de schadegevallen afhandelen voor meer dan duizend zakelijke klanten. Het IT-platform is toekomstbestendig, agile, veilig en snel aan te passen aan veranderende omstandigheden, zoals nieuwe wet- en regelgeving.

Snel ontwikkelen gecombineerd met kennis van de markt
Van Ameyde zag kansen om dit intern gewaardeerde platform aan te bieden aan de verzekeringsmarkt. “De combinatie van het snel ontwikkelen met het OutSystems applicatieontwikkelplatform en onze kennis van de markt hebben wij ingezet om een end-to-end oplossing voor de verzekeringsbranche te realiseren. Dit platform, dat draait in onze afgeschermde omgeving binnen AWS, is eenvoudig te integreren met bestaande IT-infrastructuur en beschikt over gebruiksvriendelijke user interfaces. Als Independent Software Vendor van OutSystems kunnen we nu dit platform als SaaS-oplossing in de markt zetten. Een verzekeringsmaatschappij kan hiermee snel al haar processen inrichten, automatiseren en toewerken naar een efficiënte en flexibele afhandeling van schadegevallen. We hebben dan ook hoge verwachtingen en zijn trots dat Van Ameyde de markt kan benaderen als Independent Software Vendor van OutSystems”, aldus Marco Valkenburg, Director Van Ameyde Systems.

Innovatief verzekeringsplatform
“We zijn blij met Van Ameyde als Independent Software Vendor en we delen de hoge verwachtingen. Van Ameyde heeft met OutSystems een innovatief verzekeringsplatform ontwikkeld dat nauw aansluit bij de behoefte van maatschappijen om processen te optimaliseren. OutSystems verhoogt zijn inspanningen richting partners en ISV’s en de samenwerking met Van Ameyde is daarvan een goed voorbeeld”, besluit Hans de Preter, Senior Account Executive van OutSystems.

—–

Noot voor redactie, niet ter publicatie

Over Van Ameyde
Van Ameyde is Europees marktleider op het gebied van claims management, outsourcing en IT-oplossingen voor de hele verzekeringsketen. Daarnaast richt Van Ameyde zich met aparte labels op complexe schade-expertise, waaronder letselschade en het zakelijke schadesegment. Kijk voor meer informatie op https://nl.vanameyde.com/.

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.