• Thales presenteert naast een uitgebreide reeks van innovatieve beveiligingsapparaten en -systemen ook het Cybels Key Management Centre en een nieuwe gedigitaliseerde oplossing voor onderhoud op afstand
  • Innovaties voor de realisatie van veilige en duurzame mobiliteit worden gepresenteerd tijdens InnoTrans 2022 in Berlijn van 20 t/m 23 september

Thales heeft een innovatief en geautomatiseerd sleutelbeheersysteem ontwikkeld waarmee nationale spoorwegbedrijven hun ETCS (European Train Control System)-communicatie kunnen beveiligen. Deze nieuwe oplossing, Cybels Key Management Centre, biedt diensten voor het beheer van cryptografische sleutels voor spoorwegprocessen die gebruikmaken van ETCS. Het doel is om de draadloze communicatie tussen de infrastructuur en het rijdende materieel te beveiligen en de betrouwbaarheid van de gecommuniceerde informatie te waarborgen. Thales draagt daarnaast bij aan de modernisering van spoorwegen met de levering van een Online Key Management System for Network Rail in het kader van het East Coast Digital Program. Dit systeem wordt ingezet voor de East Coast Main Line, een treinverbinding tussen Londen en Edinburgh.

Secure Remote Operating Control Center
Thales onthult daarnaast de oplossing Secure Remote Operating Control Center voor gedigitaliseerd onderhoud van onbeheerde spoorweg- en metronetwerken. Het gaat om een – op basis van militaire normen -beveiligd netwerk dat gebruikmaakt van Cryptosmart. Medewerkers kunnen het OCC virtueel bezoeken om apparatuur op afstand te onderhouden. Secure Remote OCC monitort de infrastructuur continu en maakt gebruik van cybersecurityexperts om de beveiligingsrisico’s rond verbindingen op afstand te minimaliseren.

Een oplossing voor elke schakel in de waardeketen van cybersecurity
Thales biedt oplossingen voor de transportmarkt die naleving van de spoorwegnormen afdwingen, waarbij gebruik gemaakt wordt van de al aanwezige ervaring met kritieke systemen in de lucht- en ruimtevaart en bij militaire operaties. Door gebruik te maken van Thales’ expertise op het gebied van transport, kunstmatige intelligentie (AI), big data en cyberbeveiliging, zorgt deze oplossing ervoor dat de cyberbeveiliging veerkrachtig en toekomstbestendig is.

“Door het snelle tempo van verstedelijking, de nieuwe uitdagingen als gevolg van klimaatverandering en de vraag naar milieuvriendelijke mobiliteit, beleeft het spoorwegvervoer een ongekende heropleving,” zegt Benoît Bruyère, Cybersecurity Authority voor grondtransport bij Thales. “Net zoals andere vitale infrastructuren hebben spoorwegsystemen te maken met diverse risico’s. Digitalisering helpt om treinen sneller, veiliger en comfortabeler te maken, maar stelt spoorwegen ook bloot aan cyberaanvallen. Hoe meer apparaten verbonden zijn, hoe meer mogelijkheden voor hackers om in te breken in het systeem. De uitdaging is om het kritieke systeem te beschermen door de risicovolle activa te detecteren en te beschermen. Daarom zijn de spooroplossingen van Thales ‘Cybersecured by Design’ ontworpen. Door de operationele diensten van onze treinklanten en de gegevens van passagiers te beschermen, verzekeren we de integriteit, beschikbaarheid en vertrouwelijkheid van hun digitale transformatie.”

Ontdek hoe de laatste innovaties van Thales duurzame mobiliteit tot een realiteit maken. Luister naar sprekers van Thales en ontmoet zijn team tijdens InnoTrans 2022 – Messe Berlin van 20 t/m 23 september op stand #670 – #571 – Hub 27.

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.