LeusdenTesorion, de grootste 100 procent Nederlandse zelfstandige cybersecuritydienstverlener, kiest voor de cloudgebaseerde IT-, security- en compliance-oplossingen van Qualys. Het doel is om klanten te ontzorgen op het gebied van Vulnerability Management, een belangrijk onderdeel in het cybersecuritybeleid van veel organisaties. Het platform van Qualys vormt daarbij de technologische basis voor de dienstverlening van Tesorion.

Vulnerability management
Een belangrijke aanvalsvector voor cybercriminelen is het misbruiken van kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur. Dagelijks worden honderden nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en brengen leveranciers regelmatig patches uit om belangrijke kwetsbaarheden te verhelpen. Niet elke kwetsbaarheid vormt echter hetzelfde risico voor een organisatie.

Het cloudplatform van Qualys geeft organisaties inzicht in de vraag welke apparaten op het netwerk zitten en welke softwareversie dit apparaat aanstuurt. Het platform is zo ingericht dat snel en eenvoudig grote hoeveelheden apparaten kunnen worden geïnventariseerd en verrijkt met business context. Wanneer een belangrijke kwetsbaarheid wordt gepubliceerd, biedt deze informatie aanknopingspunten om vanuit het Security Operations Center (SOC) extra waakzaam te zijn op pogingen tot uitbuiting van deze kwetsbaarheid. Tegelijkertijd brengen de securityspecialisten het risico in kaart en helpen ze met de aanpak om het risico te mitigeren.

Robbin Begeer, portfoliomanager bij Tesorion: “Infrastructuren worden steeds groter en complexer. Daarom helpt Tesorion haar klanten niet alleen met het inzichtelijk maken van alle apparaten en kwetsbaarheden. Wij helpen ook met het bepalen van de juiste prioriteiten, door kwetsbaarheden vanuit een risico gedreven aanpak te benaderen. Qualys heeft krachtige innovatieve oplossingen ontwikkeld waarmee dit proces naadloos wordt ondersteund.”

——–

Noot voor de redactie:

Over Qualys
Qualys, Inc. (Nasdaq: QLYS) is een pionier en een marktleider op het gebied van cloudgebaseerde IT- security- en compliance-oplossingen. Het bedrijf heeft met meer dan 10.000 geregistreerde klanten wereldwijd, waaronder het merendeel van de bedrijven in de Forbes Global 100 en Fortune 100. Qualys helpt organisaties bij het stroomlijnen en automatiseren van hun beveiligings- en complianceoplossingen in één platform voor meer flexibiliteit, betere bedrijfsresultaten en substantiële kostenbesparingen.

Het Qualys Cloud Platform maakt gebruik van één agent die doorlopend beveiligingsinformatie levert. Zo kunnen bedrijven het volledige spectrum van detectie van kwetsbaarheden, compliance en beveiliging automatiseren voor IT-systemen, taken en webapplicaties in IT-omgevingen op locatie, endpoints, servers, openbare en private clouds, containers en mobiele omgevingen. Qualys, dat in 1999 werd opgericht als een van de eerste bedrijven voor SaaS-beveiliging, heeft strategische samenwerkingsverbanden en integreert de functies van het eigen Vulnerability Management in beveiligingspakketten van cloudproviders, waaronder Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure, samen met een aantal vooraanstaande Managed Service Providers (MSP’s) en wereldwijd opererende consultancyorganisaties. Bezoek voor meer informatie www.qualys.com.

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.