LeusdenTesorion, de grootste 100 procent Nederlandse zelfstandige cybersecuritydienstverlener, heeft Vectra benoemd tot strategisch partner voor geavanceerde Netwerk Detectie en Response (NDR). Door gebruik te maken van de oplossing van Vectra kan Tesorion haar klanten een toekomstvaste dienst bieden die niet alleen beschermt tegen de dreigingen van vandaag, maar ook die van morgen. Doordat de NDR-oplossing een totaalbeeld geeft van bijvoorbeeld een cloudomgeving en de eigen netwerkomgeving van een organisatie is het Tesorion Security Operation Center (SOC) in staat om nog sneller en adequater op dreigingen te reageren.

Direct ingrijpen
Aanvallen worden steeds geavanceerder en hebben een grote impact op organisaties. Het is daarom essentieel om aanvallen op het netwerk snel te detecteren en de impact te minimaliseren. De oplossing bestaat uit een combinatie van detectie op basis van machine learning modellen en de mogelijkheid om (automatische) response acties uit te zetten. Een groot voordeel van deze NDR-oplossing is de mogelijkheid om direct in te kunnen grijpen.

Robbin Begeer, portfoliomanager bij Tesorion: “Inzicht in bekende en onbekende dreigingen op netwerkniveau vormt, naast Endpoint Detectie & Response (EDR), een belangrijk fundament voor de Managed Detectie & Response diensten van Tesorion. De oplossing van Vectra dekt een breed scala aan traditionele SIEM use-cases af. Onze SOC-analisten krijgen direct zicht op wat er zich afspeelt binnen een klantnetwerk en kunnen met behulp van AI-modellen effectiever een aanvaller opsporen.”

“Het partnership met Tesorion is een perfecte match op zowel cultureel als op technisch vlak”, aldus Stijn Rommens, Director Security Engineering bij Vectra. “Met Tesorion bedienen we een groot gedeelte van de Nederlandse markt, en het is vooral de consultatieve aanpak van Tesorion die ons aanspreekt. Tesorion durft zich te onderscheiden van de rest van de markt door EDR en NDR als primairethreat detectie in te zetten.”

——-

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Over Vectra
Vectra® is de leider op het gebied van AI-gedreven threat detectie en response in hybride cloud omgevingen. Het Vectra-platform en de diensten biedt dekking op public cloud, SaaS, Identity en netwerkinfrastructuur. In tegenstelling tot traditionele threat detectie benaderingen, die simplistisch waarschuwen voor wat ‘afwijkend’ is, Vectra’s Attack Signal Intelligence™ detecteert en correleert aanvallersgedragingen – de TTP’s (tactieken, technieken en procedures) die de kern vormen van alle aanvallen. Het daaruit voortvloeiende high-fidelity threat signaal en de duidelijke context stellen security operations teams in staat om snel te prioriteren, onderzoeken en te reageren op urgente bedreigingen en om te voorkomen dat deze aanvallen breaches worden. Organisaties over de hele wereld vertrouwen op het Vectra-platform en diensten om aanvallers bij te houden en voor te blijven. Ga voor meer informatie naar www.vectra.ai.

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.