Utrecht – Strategisch IT-partner Telindus heeft Marco Wassink (58) per 1 november aangesteld als Director V(alue), C(reation) & D(elivery). Marco zal zich in zijn nieuwe rol bezighouden met de aansturing van de VC&D-afdeling, waar de operationele activiteiten rondom de dienstverlening plaatsvinden, en de verdere ontwikkeling van het product- en dienstenportfolio van Telindus wordt vorm gegeven. In zijn laatste functie als CEO bij de start-up Yungo speelde hij onder andere een grote rol bij de groei van deze organisatie. De benoeming van Marco is onderdeel van de strategie om de marktpositie van Telindus verder te verstevigen en de groeiambities waar te maken.

Marco heeft een achtergrond in technologie, IT en telecom waarbij hij zowel verschillende managementrollen heeft vervuld op C-level niveau als (inter)nationale organisaties heeft geadviseerd en begeleid in verander- en optimalisatieprojecten. Hij is onder andere werkzaam geweest in lijnmanagement rollen bij verschillende mobiele en vaste operators, system integrators en als Program Director bij Volker Wessels Telecom en Deutsche Glasfaser. Dankzij deze ervaring is hij sterk in het verbeteren van kwaliteit en het bouwen van high performance teams en organisaties.

Marco Wassink over zijn aanstelling: “Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. In het verleden heb ik bij klanten gewerkt waar Telindus dienstverlener was, waardoor ik al ruim twintig jaar bekend ben met de organisatie. De keuze van Telindus om te transformeren van IT system integrator naar een managed & platform service partner is in mijn ogen de juiste. De dienstenmarkt waar we ons momenteel in begeven, is meer datagedreven dan ooit en vraagt om een ultieme klantervaring. Ik vind dat Telindus veel potentie heeft om nog meer voet aan de grond te krijgen in deze markt. Ze beschikken al over de juiste oplossingen en kennis, en de uitdaging om dit verder te professionaliseren is er één die goed bij mij past. Als Director VC&D wil ik samen met mijn afdeling het portfolio verder ontwikkelen, uitbouwen en beheren. Op deze manier kunnen we onze klanten nog meer ontzorgen, zodat zij kunnen excelleren in hun werk. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat Telindus de nummer één IT-managed service partner wordt en we de business van onze klanten toekomstbestendig maken.”

Joris Leupen, CEO bij Telindus: “Wij zijn erg blij met Marco als versterking in ons team. Marco brengt veel kennis mee, die nodig is om de slag naar managed & platform service partner door te zetten. Zijn persoonlijkheid, expertise en ruime ervaring op het gebied van transformatie en verbeteringen maken dat hij de juiste man is om verder te werken aan onze ambities. Ik kijk ernaar uit om met hem samen deze reis te gaan maken.”


Noot voor de redactie, niet geschikt ter publicatie: bijgevoegd een foto van Marco Wassink, geschikt voor publicatie.

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.