Utrecht – Strategisch IT-partner Telindus heeft een fanscore van 79 procent behaald in de Giarte IT Xperience Monitor 2021. Van de deelnemers aan het onderzoek is zelfs 25 procent een superfan van de organisatie, wat betekent dat zij Telindus zeker aan anderen zouden aanbevelen. Daarnaast scoort Telindus hoog op bereidheid (84), bekwaamheid (83), transparantie (80) en betrouwbaarheid (82). Met deze jaarlijkse studie doet Giarte sinds 2002 onderzoek onder klantorganisaties naar hun mening over de relatie met hun IT-serviceprovider.

Dit jaar neemt Telindus voor de vierde keer deel aan de Giarte ITX Monitor (voorheen bekend als Outsourcing Performance). De studie bestaat uit een kwalitatief en kwantitatief gedeelte. Met behulp van een online vragenlijst inventariseert Giarte de relatie tussen bijna 800 organisaties en hun IT-provider(s). Daarnaast spreken zij ook met ongeveer 1.000 managers over hun uitbestedingsproblematiek en hun successen.

Op alle fronten vooruitgang
Dat Telindus een fanscore van 79 procent behaalt, is een mooie vooruitgang ten opzichte van vorig jaar, waar het bedrijf nog 68 procent behaalde. Als het gaat om competenties en klantgerichtheid heeft Telindus op alle onderdelen vooruitgang geboekt. De grootste stappen zijn gemaakt op het gebied van transparantie (een stijging van 8 punten), betrouwbaarheid en aanpassingsvermogen (beide een stijging van 5 punten) en zero repeat (4 punten stijging). Vooral met deze laatste twee laat Telindus zien dat het lerend vermogen van de organisatie groot is; zo worden fouten geen twee keer gemaakt en ontwikkelt Telindus nieuwe diensten op het gebied van managed services. Dit zorgt niet alleen voor tevreden klanten, maar ook voor een efficiëntere dienstverlening voor Telindus.

Joris Leupen, CEO van Telindus, zegt over de resultaten: “Met een grote glimlach op mijn gezicht heb ik de onderzoeksresultaten doorgenomen. Onze belofte is dat onze dienstverlening de ultieme klantbeleving is. We hebben de gehele organisatiestructuur en ons dienstenportfolio aangepast om een strategische IT business partner voor onze klanten te zijn. Een van de strategische doelen is het worden van de meest betrouwbare IT-dienstverlener van Nederland. De cijfers van Giarte laten zien hoe ver we hier al in zijn. Ik ben enorm trots op deze topprestatie die we als team hebben neergezet en ben blij dat we de belofte aan onze klanten hebben kunnen waarmaken.”

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.