Amsterdam – Venture Capitalist Slingshot Ventures is een nieuw fonds gestart, waarvoor reeds ruim 50 miljoen euro investeringskapitaal is opgehaald. Hiermee is de fondsgrootte al bijna net zo groot als het vorige Slingshot fonds uit 2017, met een waarde van 64 miljoen euro. Slingshot Ventures wil met de nieuwe ronde 80 miljoen euro ophalen om te investeren in snelgroeiende startups en scale-ups in de digitale consumentensector. Het kapitaal wordt enkel verstrekt door Nederlandse topondernemers, van wie de meeste ook al deelnamen aan eerdere Slingshot fondsen.

Fangage en Toothfairy al in de portefeuille
Hoewel het fonds slechts een paar maanden onderweg is, zijn er al twee deelnemingen aan de portefeuille toegevoegd. Het Nederlandse Fangage is opgericht door Sam Renders (alias DJ Sam Feldt) en Nick Velten. Het is een uniek fan engagement platform waar creators (kunstenaars, artiesten, muzikanten en bekende atleten) zonder tussenkomst van andere sociale media platformen, met behoud van data-eigendom, kunnen communiceren met hun volgers. Toothfairy is een digitaal tandheelkundeplatform uit het Verenigd Koninkrijk waarop tandartsen en orthodontisten door middel van slimme technologie op een kostenefficiënte en snelle manier patiënten kunnen behandelen en monitoren. Naast deze twee deelnemingen verwacht Slingshot binnen afzienbare tijd nog enkele bedrijven toe te voegen aan de nieuwe portefeuille.

Drie succesfactoren
Tom Kist, medeoprichter en managing partner bij Slingshot: “Wij geloven in ondernemingen met een sterk merk die zich richten op de digitale consument, hun klanten centraal stellen en opereren met gezonde marges. Ons ambitieuze team is continu op zoek naar, en in gesprek met, bedrijven die voldoen aan deze kwalificaties. Door deze afgebakende focus op bedrijven die de digitale consument bedienen, verwachten wij mooie rendementen te maken voor onze investeerders. We zijn dan ook trots dat ze wederom hun vertrouwen in ons hebben uitgesproken.”

—–

Noot voor de redactie, niet ter publicatie
Bijgevoegde rechtenvrije foto is geschikt voor publicatie

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.