• Gezamenlijk ontwikkelde oplossing sluit aan op het streven van SAP om de gegevens van klanten die een publieke cloud gebruiken veilig te houden
  • Organisaties kunnen nu de kracht van cloudapplicaties van SAP ontsluiten en daarbij tegemoetkomen aan de eisen van de wet- en regelgeving

Huizen – Thales introduceert vandaag een nieuwe oplossing die bescherming biedt voor gevoelige bedrijfsgegevens die opgeslagen liggen in SAP-applicaties in publieke clouds. Thales en SAP bieden een geïntegreerde oplossing waarmee security-teams het beheer van hun encryptiesleutels voor publieke clouds op een centrale locatie kunnen onderbrengen en daarmee voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving.

De oplossing stelt organisaties in staat om het potentieel van cloudoplossingen van SAP te ontsluiten door het beschermen van gevoelige informatie met verbeterd extern sleutelbeheer. De technologie van Thales is voor dit doel met SAP Data Custodian geïntegreerd. Organisaties kunnen daarmee zorgen voor grip op, en beveiliging van hun SAP-data in publieke clouds.

“SAP Data Custodian is ontwikkeld om organisaties die gebruikmaken van een publieke cloud het vertrouwen te bieden dat hun gegevens veilig blijven”, zegt Wasif Gilani, vice president en head of SAP Data Custodian. “De integratie van de dienst van Thales geeft blijk van onze toewijding aan dit streven. De ongeëvenaarde oplossingen van Thales voor sleutelbeheer bieden onze klanten de mogelijkheid om de hoogwaardige encryptiesleutels waarmee ze vertrouwd zijn in te zetten tijdens het gebruik van Data Custodian.”

Centraal beheer van SAP-data in de publieke cloud
Organisaties die cloudoplossingen van SAP gebruiken kunnen nu een beroep doen op de CipherTrust Cloud Key Manager van Thales om diensten voor extern sleutelbeheer aan SAP Data Custodian toe te voegen. CipherTrust Cloud Key Manager biedt ondersteuning voor het beheer van encryptiesleutels tijdens hun hele levenscyclus en grip op de gevoelige SAP-data van organisaties in uiteenlopende publieke cloudomgevingen.

De integratie van CipherTrust Cloud Key Manager en SAP Data Custodian bouwt voort op een jarenlange samenwerking tussen SAP en Thales aan de ontwikkeling van oplossingen voor encryptie en tokenisation. CipherTrust Cloud Key Manager stelt SAP-gebruikers in staat om zowel native cloud-sleutels te beheren als ondersteuning te bieden voor Bring Your Own Key (BYOK) en Hold Your Own Key (HYOK). De oplossing voorziet daarmee in de groeiende behoefte van bedrijven om in de cloud gebruik te blijven maken van hun eigen hoogwaardige encryptiesleutels, daar grip op te houden en overeenstemming met de wet- en regelgeving te waarborgen.

“Security-managers weten dat oplossingen voor extern sleutelbeheer van cruciaal belang zijn voor het beschermen van waardevolle data in de cloud”, zegt Todd Moore, senior vice president Encryption Products bij Thales. “De integratie van CipherTrust Cloud Key Manager van Thales met SAP Data Custodian maakt het eenvoudiger om encryptiesleutels voor verschillende omgevingen bij populaire cloud providers te beheren. We blijven met SAP samenwerken aan de ontwikkeling van oplossingen voor informatiebeveiliging die tegemoetkomen aan de behoeften van organisaties in alle delen van de wereld.”

CipherTrust Cloud Key Manager is per direct verkrijgbaar. Ga voor meer informatie naar: https://cpl.thalesgroup.com/encryption/key-management/ciphertrust-cloud-key-manager

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.