Diemen – HR-dienstverlener Manpower Nederland biedt vanaf vandaag starters op de arbeidsmarkt inzicht in hun kwaliteiten en potentieel, op basis van hun game-ervaring. Via een online assessment kunnen geïnteresseerden invullen welke games zij spelen, hoe vaak zij gamen en wat hun niveau is. Daar rolt vervolgens een profiel uit waarop staat welke vaardigheden zij hebben en in welke beroepsprofielen zij die kunnen inzetten. De test invullen kan hier.

Voor starters om zichzelf beter in de markt zetten
De tool is ontwikkeld voor starters op de arbeidsmarkt, in de leeftijd van 18 tot 24 jaar. Deze doelgroep heeft vaak geen werkervaring en weet ook niet goed waar hun talenten liggen. Het gevolg daarvan is dat zij moeite hebben met het maken van een cv en met solliciteren. Dankzij deze test en bijbehorend rapport krijgen ze inzicht in hun vaardigheden. Deze kunnen zij vervolgens op hun cv zetten. Ook zien ze in welke bedrijfsprofielen deze vaardigheden van pas komen. Het profiel kan vervolgens worden doorgezet naar Manpower, waarna een recruiter contact opneemt om te kijken of er mogelijk een match is.

Games geanalyseerd op benodigde kwaliteiten
Er kan een profiel opgesteld worden op basis van de game-ervaring, doordat honderden games diepgaand geanalyseerd zijn op de vaardigheden die nodig zijn om de game te spelen. Deze analyse is uitgevoerd door het daarin gespecialiseerde onderzoeksbureau Deeper Signals. Er kan uit een zeer breed scala van games gekozen worden, onder andere uit League of Legends, Dota 2, Counterstrike, Mario Kart en Rollercoaster Tycoon. Vaardigheden die in het rapport komen te staan, zijn bijvoorbeeld: coördinatie, actief leren en inschattingsvermogen.

Janine Bos, directeur bij Manpower Nederland: “Als Manpower zetten wij ons in om iedereen te helpen aan de perfecte baan. Daarin zien we nu nog dat starters het vaak lastig vinden om in sollicitatiegesprekken aan te geven waar hun talenten liggen. Dat is zonde, want je wilt als organisatie graag jong talent aan je binden. Met de tool die we nu lanceren, kunnen we starters de handvatten bieden die zij nodig hebben om hun carrière een fijne start te geven.”

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.