Utrecht – Strategisch IT-partner Telindus gaat Lely, internationaal leverancier van innovatieve oplossingen in de agrisector, ondersteunen met het optimaliseren van de Microsoft Azure-omgeving. Lely zet de public cloud onder andere in om software en services te ontwikkelen voor klanten. Telindus gebruikt zijn eigen dienst Cloud Insight as a Service om de Azure-omgeving structureel te verbeteren door te monitoren, analyseren en helpen bij de implementatie van aanbevelingen opdat performance en capaciteit naar een nog hoger niveau worden getild.

Public cloud voor ‘smart farming’
Agrarische ondernemers zetten in toenemende mate data in om hun bedrijfsvoering te verbeteren, efficiënter te werken en slimmere beslissingen te nemen. Het internationale familiebedrijf Lely levert al decennialang innovatieve oplossingen en ontwikkelt continu haar smart farming software. Daarmee kunnen agrarische ondernemers eenvoudig analyses doen om bijvoorbeeld hun veestapel in de gaten te houden en de productiviteit te verhogen. Lely beschikt over een omvangrijk team van ontwikkelaars dat deze oplossingen als Software as a Service oplevert en in abonnementsvorm aanbiedt.

Cloud Insight as a Service: garantie op performance en stabiliteit
Een betrouwbare en stabiele cloudomgeving is cruciaal. Het gaat immers om het bieden van essentiële services aan klanten, dus dan wil je 100 procent uptime hebben. Lely klopte aan bij een gespecialiseerde externe partner, Telindus, dat met Cloud Insight as a Service een oplossing biedt. Edwin Kouwenhoven, Manager Enterprise Cloud & Digital Operations bij Lely: “We willen verzekerd zijn van kennis en ervaring als het gaat om stabiliteit en performance in de public cloud, en dan met name Microsoft Azure. Door met een ervaren partij als Telindus samen te werken, kunnen wij ons volledig richten op platformontwikkeling, terwijl we verzekerd zijn van een gecontroleerde operatie. We vinden het belangrijk dat externe experts onze verrichtingen beoordelen en ons continu scherp houden met gedegen analyses en advies. Dat is exact wat we met Cloud Insight as a Service beogen.”

Agile manier van werken
De keuze voor Cloud Insight as a Service van Telindus is ingegeven door de opzet van deze dienstverlening. “Telindus hanteert een zeer breed palet van normen en certificeringen bij het monitoren van de prestaties in de cloud”, vervolgt Kouwenhoven. “Daarnaast past de flexibiliteit die hoort bij het Cloud Insight as a Service model goed bij de agile manier van werken van Lely.”

Gemoedsrust in de cloud
Jos Vulto, Solutions Architect Smart Infra Cloud bij Telindus, spreekt van een waardevolle samenwerking met Lely. “Je ziet dat de focus bij Lely ligt op de ontwikkeling van innovatieve technologische oplossingen. Lely kiest bewust voor Microsoft Azure als ontwikkelomgeving. Performance en stabiliteit hebben hierbij een hoge prioriteit. Onze dienst monitort de verrichtingen van Lely in de public cloud en we komen vervolgens continu met gerichte adviezen om prestaties verder te verbeteren. Telindus biedt zo gemoedsrust in de cloud en legt de basis voor een betrouwbare en stabiele cloudomgeving, waarmee Lely haar klanten optimaal kan bedienen.”

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.