Utrecht – IT-dienstverlener ilionx en Techionista Academy, het platform voor inspiratie en educatie voor vrouwen op het gebied van IT en technologie, hebben de handen ineengeslagen. Vrouwen die kosteloos een Data en AI-opleiding willen volgen en na afloop een baan bij ilionx willen bemachtigen, kunnen zich vanaf nu aanmelden.

Fulltime opleiding van 17 weken
In augustus begint een groep zorgvuldig geselecteerde vrouwen bij Techionista Academy aan een Microsoft Azure Certified Data & AI (Artificial Intelligence) track. ilionx bekostigt de opleiding volledig. Na een fulltime opleiding van zeventien weken kunnen de deelnemers direct aan de slag bij een van de vestigingen van ilionx in onder andere Groningen, Zwolle, Hoorn, Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Eindhoven of Maastricht. Of bij één van haar klanten, zoals De Nederlandsche Bank.

Divers personeelsbestand
Net als veel grote IT- en techbedrijven heeft ilionx te maken met een tekort aan goed geschoold IT-personeel. Inclusie en diversiteit zijn belangrijke thema’s binnen het innovatieve bedrijf en het streeft dan ook naar een personeelsbestand dat deze kernwaarden reflecteert. Om beide uitdagingen het hoofd te bieden, is ilionx de samenwerking met Techionista Academy gestart. ilionx heeft inmiddels al twintig oud-Techionista-studenten in dienst. Eén van de oud-Techionista’s heeft afgelopen jaar female ilionx opgezet, een netwerk voor en door de vrouwen van ilionx. Dit netwerk organiseert regelmatig bijeenkomsten voor vrouwelijke collega’s om kennis en ervaring uit te wisselen.

Investeren in vrouwelijk talent
Managing Directors van Techionista Academy, Vivianne Bendermacher en Tamira van Roeyen, zijn trots op de samenwerking met ilionx. “Het is geweldig om te zien dat bedrijven zoals ilionx niet alleen de deuren openen voor meer vrouwelijk talent; maar er ook gericht naar op zoek gaan én in hen willen investeren. Samen gaan we een verschil maken op nationaal niveau”, aldus Van Roeyen. Ze zijn verheugd dat steeds meer bedrijven de urgentie en noodzaak tot om- en bijscholing van specifiek vrouwen zien. Bendermacher: “Als we vrouwen nú niet verrijken met IT-skills en hen omscholen voor future proof tech-banen dan neemt genderdiversiteit op de arbeidsmarkt alleen maar verder af.”

Ook Sjoerd Hobo, directeur Amsterdam bij ilionx, is enthousiast over de samenwerking: “Ik ben bijzonder verheugd met het feit dat wij als ilionx dit mooie traject gaan starten waarmee we het al bestaande partnership met Techionista verder uitbreiden, en dus een extra bijdrage leveren aan meer vrouwen in de IT.”

Op 1 juli geven Techionista en ilionx in een webinar meer informatie. De link naar de opleiding vind je hier.

Noot voor de redactie, niet ter publicatie:

Achtergrondcijfers
Het is geen geheim dat het vinden van IT-talent binnen de huidige arbeidsmarkt een lastige taak is, laat staan het vinden van vrouwelijk talent. In 2021 was in Europa slechts 19 procent van het IT/tech- personeel vrouw. Het World Economic Forum verwacht dat er tussen 2020 en 2025 97 miljoen banen wereldwijd bijkomen. Dit zijn bijna allemaal banen waarbij IT/technische vaardigheden vereist zijn. De vraag is en wordt het grootst naar Data Analisten, Data Scientists en Machine Learning & AI-specialisten. Naar schatting 85 miljoen banen gaan daarnaast veranderen of verdwijnen als gevolg van digitalisering, automatisering en robotisering. Hoewel overheden op Europees niveau het probleem erkennen en steeds meer investeren in scholing op het gebied van IT en technologie, gaat dit voor veel bedrijven niet snel genoeg.

Over Techionista
Het doel van Techionista is ervoor zorgen dat er meer vrouwen werkzaam zijn in Tech & IT en dat er meer diversiteit en inclusiviteit binnen de arbeidsmarkt komt. Dankzij digitalisering, robotisering en automatisering zullen miljoenen banen veranderen of zelfs verdwijnen. Er worden tegelijkertijd ook genoeg nieuwe banen gecreëerd. Dit zijn wel banen waarbij Tech & IT skills gewenst zijn. De banen die naar alle waarschijnlijkheid zullen veranderen of zelfs verdwijnen zijn banen in marketing, administratie en facility. Dit zijn helaas ook de sectoren waar veel vrouwen werkzaam zijn. Als we de positie van vrouwen op de arbeidsmarkt willen behouden en versterken, zullen we in actie moeten komen. We moeten meer vrouwen verrijken met tech/IT skills. Daarnaast willen we ze inspireren en helpen om een baan te vinden in sectoren waar juist te weinig vrouwen werkzaam zijn. Wij zetten ons hier dagelijks voor in. Zo hebben we al honderden vrouwen omgeschoold en aan banen in IT & tech geholpen. We doen dit samen met nationale en internationale bedrijven die onze missie belangrijk vinden en graag een steentje bijdragen.

Over ilionx
ilionx is een IT-dienstverlener die organisaties helpt voorop te blijven lopen. Sinds haar oprichting in 2002 ondersteunt ilionx haar klanten als digitale partner op het gebied van business innovations, applications, data analytics, cloud & security en architecture & integration. ilionx biedt specialistische kennis, is wendbaar en flexibel én heeft de slagkracht en schaalgrootte voor het succesvol implementeren van grote projecten. Dit heeft al tot veel geslaagde projecten geleid voor zorginstellingen, lokale overheden en bedrijven, zoals onder andere NN, KLM, UMCG, ABN AMRO, ASML, Sligro Food Group, KPN, VodafoneZiggo, diverse gemeenten en een groot aantal ziekenhuizen. Sinds 2017 heeft Egeria een meerderheidsbelang in ilionx. In 2018 fuseerde ilionx met QNH Consulting, in 2019 nam het bedrijf ICTZ over. Later sloten ook integratiespecialist Rubix, adviesbureau Le Blanc Advies, Salesforce-partner Redbook ICT en Hyperautomation-specialist You-Get zich bij ilionx aan. Het bedrijf heeft ruim 1.100 medewerkers in dienst en werkt vanuit tien locaties waaronder; Groningen, Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Maastricht, Den Bosch, Eindhoven en Hoorn. Meer informatie is te vinden op www.ilionx.com of volg ilionx op Twitter, Facebook of LinkedIn.

Contactpersonen
Techionista:
Gya Sokarijo
gya@techionista.com
020-2101963

ilionx:
Leonie Huting
ilionx@marcommit.nl
035-5822730

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.