Utrecht – Cyberrisicomanagementplatform SecurityGate.io en IT-dienstverlener ilionx sluiten een partnership voor betere beveiliging van de operationele technologie (OT) in Nederland. Met het SaaS-platform van het Amerikaanse SecurityGate.io hebben industriële bedrijven gespecialiseerde en toegankelijke tooling in handen om snel risicoassessments uit te voeren. Dankzij de kant-en-klare frameworks die SecurityGate.io voor kritieke infrastructuren heeft ontwikkeld, kan de oplossing binnen 24 uur worden opgezet. Vanuit het partnership ondersteunt ilionx organisaties in Nederland met een volledig risicoassessment en bijbehorende consultancy, ongeacht het marktsegment. De samenwerking vormt een uitbreiding op de cybersecurity-dienstverlening van ilionx.

Tooling voor overzichtelijke en snelle risicoassessments
Gezien de groeiende vraag naar sterke cybersecuritytooling op het vlak van OT, komt de samenwerking als geroepen. Bedrijven in de maakindustrie, maar ook waterschappen, ziekenhuizen, olie- en gasbedrijven en energiebedrijven lopen een steeds hoger risico om slachtoffer te worden van cybercrime. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt zelfs dat in 2025 OT-systemen worden gecompromitteerd met als doel mensen schade toe te brengen of te doden. Met het SaaS-platform krijgen teams meer inzicht in hun OT-omgeving, wat resulteert in betere besluitvorming. Ongeacht de auditing-ervaring van een bedrijf, kan de tool een duidelijk statusoverzicht creëren van het OT-landschap. Ook de integratie met andere cybersecurityoplossingen is eenvoudig in het platform te maken.

Ted Gutierrez, medeoprichter en CEO van SecurityGate.io: “Ons team kijkt uit naar de samenwerking met ilionx om OT-beveiliging in Nederland te waarborgen. Hun expertise, innovatie en geweldige team hebben ons ertoe gebracht om dit partnership aan te gaan. We zijn gedreven om wereldwijd de kritieke infrastructuur te helpen beveiligen en we zijn verheugd om samen met ilionx organisaties in Nederland te ondersteunen.”

Trish McGill, Managing Consultant Cyber Security IT/OT bij ilionx: “SecurityGate.io staat bekend om haar innovatie- en acceleratiekracht. Zo heeft de organisatie richtlijnen ontworpen voor de industriële security-vraag van morgen, waarin robotics en een passwordless environment centraal staan. ilionx zet dankzij deze expertise een flinke stap vooruit in de beveiliging van OT-omgevingen. Onze klanten, Nederlandse industriebedrijven, hebben op hun beurt met dit platform de beste risiscoassessmentoplossing voor OT én IT in handen.”

Noot voor de redactie, niet ter publicatie

Over SecurityGate.io
SecurityGate.io, opgericht door oud-risicomanagers, is de snelste en meest gemakkelijke manier om te begrijpen waar de OT/ICS-risico’s van organisaties zich bevinden en wat zij daaraan kunnen doen. Het SecurityGate.io-platform wordt gebruikt door meer dan 60% van de beste Amerikaanse energieproducenten zoals Chevron, Modec en Westlake Chemical, en werd onlangs voor het tweede jaar op rij genoemd in Gartner’s Market Guide for Operational Technology Security. Met SecurityGate.io’s expertise op het gebied van kritieke infrastructuur, visual dashboarding en bruikbare inzichten, kunnen OT- en IT-beveiligingsteams sneller en gemakkelijker samenwerken en cyberprogramma’s ontwikkelen dan met traditionele handmatige methoden. Ga voor meer informatie naar SecurityGate.io.

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.