Amersfoort, 18 januari 2023Descartes Systems Group, marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor de supply chain en logistiek, kondigt aan dat het Supply Vision heeft overgenomen. Supply Vision is een aanbieder van oplossingen voor shipping management voor Noord-Amerikaanse logistieke dienstverleners.

Supply Vision helpt logistieke dienstverleners al jarenlang bij het digitaliseren van hun activiteiten en het beheer van de levenscyclus van verzendingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de VS en levert modulaire applicaties die logistieke dienstverleners helpen bij de coördinatie van verzendingen, van offerte, routing en boeking tot de uiteindelijke levering. Het Supply Vision-platform kan ook worden geïntegreerd met realtime zichtbaarheidsoplossingen, zoals Descartes MacroPointTM, om logistieke dienstverleners en hun eindklanten betere informatie te bieden over de status en locatie van verzendingen.

Scott Sangster, General Manager Logistics Services Providers bij Descartes: “De relevantie van digitalisering in de logistiek is groter dan ooit. Om efficiënt aan de vraag van klanten te voldoen en tegelijkertijd winstgevend te opereren, moeten logisitieke dienstverleners investeren in oplossingen die processen bij meerdere partijen automatiseren en gebruikmaken van real-time informatie die de besluitvorming verbetert. Wij zien een kans om de Supply Vision-mogelijkheden te combineren met het Global Logistics Network en nog meer oplossingen beschikbaar te maken voor de bredere logistieke dienstverlening.”

“De overname van Supply Vision is een aanvulling op onze recente investeringen in QuestaWeb, Kontainers en Portrix, waarmee we onze aanwezigheid voor logistieke dienstverleners willen uitbreiden”, aldus Edward J Ryan, CEO van Descartes. “We kijken ernaar uit om met de klanten, partners en het team van experts van Supply Vision te blijven samenwerken om logistieke dienstverleners te helpen hun activiteiten te digitaliseren en de levenscyclus van verzendingen op een veilige, efficiënte en duurzame manier te beheren.”

Het hoofdkantoor van Supply Vision is gevestigd in Phoenix, Arizona. Descartes kocht Supply Vision voor een bedrag van ongeveer 12 miljoen dollar, plus een potentiële prestatiegerelateerde vergoeding van maximaal 3 miljoen dollar, gebaseerd op het bereiken van omzetdoelstellingen van Supply Vision in elk van de eerste twee jaren na de overname. Elke earn-out zal naar verwachting worden betaald in boekjaar 2025 en boekjaar 2026.Over Descartes
Descartes is de wereldwijde leider op het gebied van on-demand SaaS-oplossingen (Software-as-a-Service) die bijdragen aan de verbetering van de productiviteit, en van de prestaties en zekerheid voor ondernemingen, waarbij logistiek een belangrijke rol speelt. Klanten gebruiken de modulaire, cloud-based oplossingen om leveringen te plannen, te sturen, te volgen en te meten. Ook kunnen zij vrachten plannen, toewijzen en uitvoeren, transportfacturen opstellen, controleren en betalen, wereldwijde handelsdata bekijken, douane- en beveiligingsdocumenten voor import en export archiveren, en verschillende andere logistieke processen uitvoeren. Dit alles door deelname aan ’s werelds grootste, multimodale samenwerkingscommunity voor logistiek. Het hoofdkantoor van Descartes is gevestigd in Waterloo (Canada), en de organisatie heeft kantoren en partners wereldwijd. Meer informatie op www.descartes.com en op LinkedIn.Voor meer informatie
Whizpr
Linda van Essen,Paul Maris
descartes@whizpr.nl

Descartes
Shana van de Peer
svandepeer@descartes.com

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.