Hogeschool Tio heeft in totaal maar liefst zestien medailles behaald in Elsevier’s studiekeuzeonderzoek EW Beste Studies. Met acht gouden, drie zilveren en zes bronzen medailles vallen alle vestigingen in de prijzen. Het gaat om de met goud gewaardeerde hbo-opleidingen International Business Management, Internationaal Toeristisch Management, Hotel- en Eventmanagement en Commerciële Economie en Ondernemerschap.

Beoordeling Beste Studies
EW Beste Studies van dit jaar vergelijkt 2.182 opleidingen om scholieren te helpen bij het kiezen van een passende studie. De resultaten zijn gebaseerd op de Nationale Studentenenquête waar in totaal 330.000 studenten aan hebben deelgenomen. De opleidingen worden beoordeeld op elf onderdelen die belangrijk zijn bij het kiezen van een studie. Onderdelen die aan bod komen zijn onder andere de inhoud van de opleiding, studiefaciliteiten, toetsing en beoordeling en sfeer. Opleidingen die een gouden medaille ontvangen, scoren op acht of meer onderdelen aanzienlijk beter dan het gemiddelde van de gehele sector.

Medailleregen bij Hogeschool Tio
Met zestien medailles in EW Beste Studies 2021 mag Tio zich de terechte winnaar noemen. De hbo-opleiding International Business Management behaalt drie keer goud op de vestigingen in Amsterdam, Eindhoven en Hengelo. De andere gouden medailles gingen naar Internationaal Toeristisch Management in Eindhoven en Hengelo, Hotel- en Eventmanagement in Hengelo en Utrecht en Commerciële Economie en Ondernemerschap in Utrecht.

Studenten op alle fronten tevreden
Studenten geven aan op alle fronten tevreden te zijn met de opleidingen. De gouden medaille betekent niet alleen dat de inhoud van de opleiding en de sfeer bevallen, maar dat studenten ook zeker zijn van een goede voorbereiding op de arbeidsmarkt en de opleiding opnieuw zouden kiezen als eerstejaarsstudent.

Katinka Reuling, algemeen directeur bij Hogeschool Tio: “Naast de mooie resultaten uit de Keuzegids hbo, krijgen we nu maar liefst acht gouden medailles in EW Beste Studies. Dit is een prachtige bevestiging van het harde werk dat wij leveren om onderwijs naar een hoger niveau te tillen. Wij zijn continu bezig met hoe wij het onderwijs nog beter kunnen maken voor onze huidige en toekomstige studenten. Om te zien dat zij dit erkennen maakt ons niet alleen trots, maar geeft ons des te meer energie voor het aankomende studiejaar.”

Noot voor de redactie: bijgevoegde afbeelding is geschikt voor publicatie

Deel dit artikel
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.