Wij gaan voor groei! Van de bekendheid van jouw merk, de merkbeleving, awareness en aandacht. Groei brengt je in een prettige vibe waarin je veel gedaan krijgt, nieuwe dingen durft en veel lukt. Dus doen wij alles voor groei. Van een doordachte strategie tot scherpe campagnes en verrassende invalshoeken. En alles wat we nog meer kunnen bedenken.

11619

Om relaties en relevantie, dáár draait ons vak om. En wij zijn leading by example. Maar gretig en nieuwsgierig als we zijn, zoeken we verder. Naar nieuwe win-winsituaties. Betekenisvolle interacties tussen journalisten en klanten. Relevantere communicatie met meer diepgang. Wij blijven zoeken en we blijven verrassen. Continu.

25435

Voor groei gaan we geen uitdaging uit de weg. Precies die mentaliteit houdt ons kritisch. Alert. En daarmee wijken we gerust van de gebaande paden af. Niet de weg van de minste weerstand nee, maar dat hoeft ook niet. Wij zoeken de weg van de beste kansen en met het meeste resultaat. Origineel, verrassend of verleidelijk. Dát zijn wij.

Ons
team

Met uiteenlopende karakters vormen we een sterk team. Wat ons bindt, is een aanstekelijke mix van vakmanschap en plezier. We werken hard, smart en geconcentreerd. Tegelijk lachen we wat af, en bij succes móét de champagne open! Positieve energie waarmee we veel bereiken. En we doen het altijd samen, met collega’s én met klanten.

Merel van der Valk Accountcoördinator
Maaike Kroondijk Contentspecialist

Maaike zorgt met haar droge humor altijd voor gezelligheid op kantoor. Van een woordgrap op z’n tijd is ze dan ook zeker niet vies. Daarnaast houdt ze van de rollercoaster van het PR-vak. Moet er snel nog even een goede tekst geschreven worden? Maaike staat altijd paraat. Ze is enthousiast, nauwkeurig en flexibel. Als contentspecialist houdt Maaike zich graag bezig met het creatief gebruik van taal. Het liefst maakt ze van droge materie een sprankelend verhaal. Iets waar ze keer op keer weer in slaagt. In haar vrije tijd luistert ze graag naar Engelstalige true crime. Maar stiekem droomt ze van de dag dat haar eigen podcast te horen is.

Marianne Snapper Contentspecialist

Marianne houdt niet van stilzitten en haar binnenkomst bij Marcommit is hier een goed voorbeeld van. Nog geen week na haar huwelijksreis stapte ze namelijk al bij ons aan boord. Door haar stressbestendigheid is Marianne moeilijk van haar stuk te brengen. Sterker nog: met een overvolle to do list is ze op haar best! Ze is zo georganiseerd dat ze zelfs in chaos nog het overzicht weet te bewaren. Door haar oprechte interesse in persoonlijke verhalen, weet ze kleur te geven aan elke tekst. Naast schrijven, leest Marianne ook graag. Zo kan ze soms verdwalen in Wikipedia artikelen, opgaan in thrillers van Zuid-Amerikaanse auteurs of aandachtig recepten in een kookboek bestuderen. Als kind schreef ze zelfs haar eigen boeken. Mocht je haar niet met haar neus in de boeken tegen komen, dat tref je haar vast en zeker aan op het korfbalveld waar ze wekelijks te vinden is.

Malu Benelli Mediaspecialist

Deze geboren en getogen Amsterdamse is van alle markten thuis. Ze is nieuwsgierig, onderzoekend en creatief. Maar bovenal is ze een echte verhalenverteller. Niet voor niets past de rol van mediaspecialist haar als een jas. Wil je jouw boodschap teruglezen in het nieuws? Dan moet je bij Malu zijn. Door haar onderzoekende karakter gaat ze altijd op zoek naar het verhaal achter het verhaal. Daarmee vindt ze altijd wel een geschikt haakje voor jouw boodschap. Niet alleen op zakelijk vlak zoekt deze speurneus graag alles tot op de bodem uit, ook in haar vrije tijd dompelt ze zich graag onder in interessante verhalen. Zo is ze groot fan van true crime boeken en podcasts. Voor lichtere onderwerpen ben je bij Malu net zo goed aan het juiste adres. Van schattige honden- of kattenfilmpjes krijgt ze namelijk ook nooit genoeg.

Julya de Goede Accountcoördinator & Digital Specialist

Met haar grote dosis sociale vaardigheden is het met Julya makkelijk babbelen. Ze luistert goed, durft door te vragen en kan zich uitstekend inleven. Gaat het over actualiteiten en zaken die de wereld van morgen vormgeven, dan gaan haar toch al mooie ogen nog meer glimmen. Bij Marcommit kan ze haar hart dan ook ophalen. Interviewen, schrijven, regelen, Julya pakt graag tien – liefst compleet verschillende – dingen tegelijk aan. Daar leert ze van, zegt ze zelf, en dat tekent haar. Ze werkt hard, komt haar afspraken na en wil het hoogst haalbare resultaat behalen. Zo vraagt ze veel van zichzelf, maar de stress van een werkdag schudt ze zo weer van zich af. Een momentje Instagram brengt haar snel weer in balans. En thuis bij familie is haar wereld weer helemaal zen.

Lisa Soeterbroek Contentspecialist

Als iemand binnen Marcommit haar boeltje goed op orde heeft dan is het Lisa wel. Perfectionistisch, ijverig en gedisciplineerd is hoe je haar het best kunt omschrijven. Eén eigenschap ontbreekt nog in dit rijtje: nieuwsgierig. Lisa wil exact weten hoe iets in elkaar steekt. Een ingewikkelde software-implementatie? Lisa pluist uit hoe het werkt. Nieuwe cybersecuritytechnologie? Lisa neemt het onder de loep. Als contentspecialist vraagt ze mensen het hemd van het lijf om alles vervolgens tot in details zwart op wit te zetten. Die aandacht voor finesses maakt dat Lisa in haar vrije tijd liever series kijkt dan films. En dat ze een informatief boek verkiest boven een romannetje. Het allerliefst kijkt Lisa Formule 1, want ook daarvan weet ze inmiddels preciés hoe het werkt. Op zondagmiddag met vriendlief meekijken zonder de strategie achter de race te begrijpen, is voor haar geen optie. Need I say more?

Leonie Huting Accountmanager

Deze goedlachse Nijmeegse is altijd nieuwsgierig naar wat de dag haar brengt. Dat is ook niet gek wanneer je de functie van accountcoördinator bekleedt, gezien elke werkdag weer anders is. Ben je op zoek naar een creatief idee? Vraag Leonie! Ze heeft in no-time een ludiek idee bedacht en geeft gelijk de juiste handvatten zodat je direct aan de slag kunt. Dit sluit naadloos aan bij haar karakter: ontzettend zorgzaam, perfectionistisch en biedt altijd een helpende hand. In haar vrije tijd organiseert ze het liefst borrels, met gegarandeerd zoete en zoute snacks op tafel. Daarnaast zal ze nooit een uitdagend project uit de weg gaan, zowel in werk als privé. Samen met haar vriend heeft ze onlangs een nieuwbouwwoning gekocht, waar ze straks al haar energie, enthousiasme en creativiteit in kwijt kan!

Pien Aldenzee Accountmanager

Pien is onze alleskunner. Heb je een persbericht nodig? Zij schrijft ‘m. Een interview bij een groot landelijk dagblad? Zij regelt het. Liever een social campagne? Pien is al up-and-running. Met deze diversiteit aan kennis en kunde zit ze dan ook goed op haar plek bij Marcommit. Als accountmanager weet ze dat geen dag hetzelfde is in medialand en schakelt ze moeiteloos van de ene PR-kans naar de andere. Dit komt niet geheel uit het niets: als fervent reizigster vindt ze het ook leuk om zich onder te dompelen in het onbekende. Het enige wat ze aan jou vraagt is enthousiasme, dan komt de rest in orde. Of, in Piens woorden: het komt altijd op z’n pootjes terecht. En zo is het maar net.

Arlette Kal Digital Lead

Wil je meer online succes behalen? Laat dat maar aan Arlette over! Met veel plezier en een kraakheldere strategie brengt ze logica in al je online activiteiten. Moeiteloos zet ze klinkende campagnes op die ze met A en B-testen opdrijft tot optimale prestaties. Ze adviseert over search engine advertising, maar haar echte liefde is social media. Instagram, Pinterest of good old LinkedIn, Arlette is thuis op alle platformen. En ze weet als geen ander hoe je ze zakelijk benut. Hoe dat zo komt? Het is de aard van het beestje: Arlette is een sociale netwerker pur sang. Ze voelt feilloos aan wat de gemene deler van een groep is, waarmee ze mensen daadwerkelijk bij elkaar brengt – in vloeiend Frans als het moet. In haar Amsterdamse thuis brengt ze mensen samen met gezellige etentjes. Maar net zo lief verenigt ze mensen rond jouw merk.

Mariëlle van Schaik Accountmanager

Jouw expert terug zien of horen in de krant, een podcast, tv of radio? Dan ben je bij Mariëlle – of Mary, zoals wij haar noemen – aan het juiste adres. Deze dame heeft de afgelopen jaren haar sporen in marketing, communicatie en PR verdiend in verschillende functies. Ervaring die zij graag inzet om jou te voorzien van de beste adviezen, teksten en resultaten. Daar heeft ze ook het talent voor. Met oprechte interesse en een snel begrip maakt ze zich jouw business razendsnel eigen. En met haar eerlijkheid en vriendelijkheid legt ze makkelijk connecties met de juiste journalisten, die ze vervolgens uitbouwt tot duurzame relaties. Die kennis en warme relaties weet ze met elkaar te verbinden, waarmee ze mooie resultaten behaalt voor jouw merk. Daar doet Mary het voor. Waarna ze de werkdag bij voorkeur afsluit met een uitdagende sportsessie, gevolgd door lekkere en vooral gezonde voeding. Zo houdt ze zichzelf altijd fit en scherp.

Mirjam Hulsebos Contentspecialist

Mirjam is van alle markten thuis als het om content gaat. Ze weet precies de juiste boodschap te formuleren voor iedere doelgroep, omdat ze kijkt door de bril van de lezer. Of er nu een artikel, een whitepaper of een blog op papier moet worden gezet, Mirjam draait er met haar jarenlange ervaring als journalist en tekstschrijver haar hand niet voor om. Zo lang de onderwerpen maar een link hebben naar IT, zit ze met een glimlach achter haar computer. Ze vertaalt complexe IT-onderwerpen naar begrijpelijke taal. En niet alleen op papier is Mirjam goed met woorden. Tijdens inputgesprekken is ze een vragenvuur en ze deelt altijd graag haar avonturen. Even vijf minuutjes bellen met Mirjam zit er niet in, want ze kletst zo een halfuur vol. Kortom, bij Mirjam moet je zijn voor kwaliteit én gezelligheid.

Emily Stolker Contentspecialist

Deze perfectionistische dame is geboren in Friesland en inmiddels getrouwd en woonachtig in Nijkerk. Met haar accurate werkhouding is ze een gewaardeerde collega. Ze is het gelukkigste als ze kan schrijven en ze houdt van de veelzijdigheid van de activiteiten bij Marcommit. In haar vrije tijd kan je haar vinden op de bank met een haakwerkje en een lifestyle programma op de buis zoals House Rules. Daarnaast is ze sportief en werkt ze zich graag in het zweet in de sportschool. Wanneer ze het perfecte plaatje schiet in de natuur, is ze in haar element. Iets waar ze een hekel aan heeft, zijn dingen die scheef staan in haar huis. Die moet ze, zo perfectionistisch als zij is, altijd even recht zetten.

Endie van Laar Managing director

Endie is met zijn jaren ervaring in PR en zijn rustige houding een stabiele factor in het Marcommit team. Niets is hem te gek en het woord ‘stress’ komt niet voor in zijn vocabulaire. Met zijn winnaarsmentaliteit weet je zeker dat hij er voor de klanten én voor het team altijd het maximale uithaalt. Verder zijn zowel wielrennen als schrijven zijn hobby, waarbij schrijven een beetje uit de hand gelopen is: op dit moment studeert hij af aan de schrijversvakschool, een kunstacademie voor schrijven.

Kyra Pluimakers Accountmanager

Kyra houdt van aanpakken en praten. Op kantoor kun je niet om haar heen. Ze gaat tot het uiterste om het beste resultaat te behalen, weet precies de juiste snaar te raken in persvoorstellen en houdt zonder moeite overzicht. Ze kent haar klanten door en door, waardoor ze aan de lopende band kansen voor ze creëert. Daarbij kijkt Kyra altijd naar de positieve kant van het verhaal. Verder heeft ze een lichte verslaving aan haar Instagram-app, probeert ze TikTok uit te vinden en is ze dol op het eten van pasta en het mooiste land ter wereld: Italië. Het liefst gaat ze daar ieder jaar wel een keertje heen. We kunnen haar geen ongelijk geven.

Arlieke Tammer Account director

Doelgericht, een strategisch meesterbrein en onze rots in de branding. Wat is ze eigenlijk niet? Zonder moeite zet Arlieke PR- en campagneplannen in elkaar die naadloos aansluiten op de doelstellingen van de klant. Eenmaal met de uitvoering van de plannen aan de slag, houdt ze het overzicht over alle lopende campagnes en zorgt ze voor optimale resultaten. En loopt haar team even vast? Dan helpt Arlieke ze zo weer op weg. Ze brengt stabiliteit en een gezonde dosis nuchterheid in het team, denkt in kansen en mogelijkheden en is een aanwinst in de brainstormruimte. Om te ontspannen is ze met enige regelmaat op de tennisbaan te vinden of kruipt ze op de bank voor een goede serie of film. Dat doet ze dan in een onesie met een kop thee erbij. Een ding is zeker: met haar doorzettingsvermogen en eeuwige optimisme weten we dat met deze dame aan onze zijde, het hoe dan ook voor de bakker komt!

Marlin Goethals Sales director

Deze knappe rasoptimist is een harde werker. Anderen helpen doet ze graag of dat nou met social media, teksten of andere pr activiteiten is, deze dame maakt het tot een succes. Iedere zondag staat ze als vaste supporter bij haar Olav langs de lijn, maar haar eigen kwaliteiten liggen meer bij pen en papier dan bij stick en bal. Daarnaast is deze lekkerbek er in haar vrije tijd altijd als de kippen bij wanneer er een nieuw restaurant geopend is. Voor het proeven van de lekkerste speciaalbiertjes is ze ook altijd in. Met als gezonde tegenhanger veel sporten en veel groenten. De perfecte balans voor dit blije ei, die lust ze trouwens ook graag!

Teun Putter Contentspecialist

Onze (s)teun en toeverlaat op het gebied van alles wat met content te maken heeft. Teun heeft een bak ervaring op het gebied van journalistiek, contentmanagement en hoofdredacteurschap en zet dat bij Marcommit in om onze klanten te verrassen met prikkelende teksten, boeiende koppen en inspirerende klantverhalen. Moeiteloos schakelt hij van de business-kant naar IT en weer terug naar HR. Maar naast zijn contentfascinatie is Teun ook een fervent wielrenner, speelt hij graag een spelletje en biedt hij graag een luisterend oor. Op Teun kan je altijd bouwen.

Marielle van Zanten Account director

Als Marielle ergens aan begint, dan krijgt ze het voor elkaar, ongeacht wat het is. Met haar professionele houding vormt ze al zes jaar lang een stabiele factor voor haar klanten én collega’s. Wie een strategie wil uitbouwen of groei van een merk wil realiseren, is bij Marielle aan het juiste adres. Ze schudt moeiteloos het ene na het andere creatieve PR-plan uit haar mouw waarmee ze telkens weer de juiste snaar weet te raken. Het liefst werkt ze niet voor, maar mét haar klanten. Om zo een verlengstuk van de marketingafdeling te zijn, duurzame relaties op te bouwen en natuurlijk de beste resultaten te realiseren. Naast haar proactieve houding op de werkvloer zit Marielle, met dank aan haar talloze interesses, ook in haar vrije tijd allesbehalve stil. Eén ding steekt er met kop en schouders bovenuit: haar liefde voor Griekenland. Daar is ze ieder jaar wel een paar weken – en als het even kan langer – te vinden.

Lisanne Zwinkels Account director

Deze veelzijdige Amsterdamse dame is van vele markten thuis. Naast een fantastische marketing en PR vakvrouw een wijnkenner pur sang. Op haar blog Wijnmuis schenkt zij aandacht aan wijnen die ter beoordeling worden toegestuurd.  Om de daar bijhorende bourgondische levensstijl een gezond randje te geven wordt zij veelvuldig op de racefiets in de polders rond Amsterdam gezien. Kortom volkomen in balans zowel qua werk als privé.

Marianne van Barneveld Oprichter en strategisch adviseur

De geestelijk moeder van Marcommit heeft proactiviteit hoog in het vaandel staan. Het nummer ‘Happy’ van Pharrell is haar levenslied en haar ondernemersdrang is grenzeloos. Als strateeg in hart en nieren heeft ze al talloze organisaties geholpen om te excelleren in communicatie, PR en marketing. Maar dat niet alleen. De moederrol vervult ze ook voor haar twee dochters, twee honden, twee katten, maar ook voor het team. De afgelopen 20 jaar heeft zij tientallen Marcommitters grootgebracht en verrijkt met haar kennis. Kortom: zonder Marianne, geen Marcommit.

Maartje van Oeveren Account director

Houdt moeiteloos alle ballen hoog. Dankzij haar jarenlange ervaring in PR en marketing heeft ze een berg aan kennis en ervaring verzameld die ze het liefst inzet om bedrijven te laten groeien. Maartje is zowel strategisch als operationeel sterk. Ze heeft alle facetten van het vak meegemaakt. Hierdoor overziet Maartje hectiek en blijft ze gefocust op de doelstellingen van haar klanten. Komt er nog een bal bij? Geen probleem, Maartje grijpt nooit mis. Thuis gaat dat al net zo. Met drie kids ziet ze ook daar ballen al van verre aankomen. Wel zo handig, ook op het hockeyveld is ze daarom een waardevol teamlid.

Denise van Ooijen Account director

Deze PR duizendpoot heeft ruim vijftien jaar ervaring in het werken voor IT-organisaties. Ze is een echte kampioen in het bedenken én implementeren van strategische en creatieve plannen en weet precies hoe ze deze strategieën kan vertalen naar de pers. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze krijgt het voor elkaar gebokst. En niet alleen op zakelijk vlak, ook in haar vrije tijd deinst zij niet terug van een avondje (kick)boksen.

Roy Roelofs Financieel directeur

Met zijn gezelligheid weet Roy zich staande te houden tussen al het vrouwelijk Marcommit geweld. Met een hart voor finance en IT, bestaat er geen betere positie voor Roy dan als onze financieel directeur. Hij duikt zonder moeite de cijfers in en zorgt dat financieel alles op rolletjes loopt. Dat doet hij allemaal onder het genot van een kop koffie. Wordt het hem toch allemaal even teveel, grote kans dat je hem dan op het terras vindt waar hij ter ontspanning een Texels Skuumkoppe drinkt.

Ook internationaal op de kaart?

Ben je van plan om ook buiten Nederland via PR van je te laten horen? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

Internationaal bereik

Marcommit is lid van diverse internationale netwerken met de beste lokale bureau’s.

Zo zijn wij lid van het ION-netwerk, de WIN PR Group en de PR World Alliance. Via onze partners kunnen we het internationale bereik precies op maat maken voor jouw doelstellingen.