Vorig jaar schreef Laura een blog waarin ze 10 redenen aangaf waarom jij bij Marcommit moet komen werken. Dit heeft mij toen over de streep getrokken om zelf een sollicitatiebrief te sturen. Bij die sollicitatiebrief deed ik een belofte: als ik de baan zou krijgen, deel ik nog 10 redenen. Het is zover, hierbij los ik mijn belofte in. Hier zijn nog 10 redenen waarom jij bij Marcommit moet komen werken!

  1. Snelle beslissingen: als ze bij Marcommit besloten hebben dat je in het team past, ben je niet meer veilig. Binnen twee weken na het sturen van je eerste sollicitatiebrief, kun je al aan tafel zitten om je contract te tekenen. Geen ellendig lange procedures, maar korte lijnen, heldere afspraken en snelle beslissingen. Wat wil je nog meer?
  2. Alles is geregeld: als je start, is alles al voor je geregeld. Je laptop staat klaar, met jouw persoonlijke e-mailadres al ingesteld. De cloud ontvangt je met open armen en ook een prachtige bos bloemen staat op je te wachten. Dat is lekker binnenkomen!
  3. De sfeer: Je kan zeggen wat je wilt over het kippenhok vol kakelende vrouwen (en mannen) dat wij een kantoor noemen, het is er wel gezellig! Weekendplannen en –verslagen worden uitgebreid gedeeld en er wordt geen restaurant uitgekozen zonder dat iedereen daar een suggestie voor gedaan heeft. En zeg nou zelf, nieuwe schoenen kopen doe je niet zonder het consult van je directe collega’s, toch? Ook de mannen passen hier prima tussen, want stiekem willen zij net zo goed advies over kleding en Netflix series.
  4. Dat brengt me bij de interactie. Naast dat het feit dat je met een aantal collega’s een verdieping deelt, staan we altijd met elkaar in contact via mail, en nog veel leuker: Slack. Slack is een messaging app die we gebruiken voor alle zin en onzin van het leven. We overleggen en delen mediaweetjes, actualiteiten, algemene informatie, maar ook de nodige gekkigheid. De mogelijkheid om giphy’s naar elkaar te sturen biedt garantie dat je geen enkele dag niet gelachen hebt #lol.
  5. Alles in huisstijl: Heel het Marcommit kantoor is ingericht conform de huisstijl. Al die rode details stralen (schreeuwen) gezelligheid uit. Een behangetje met kroonluchters of bloemen kan hier gewoon, daar doen we niet moeilijk over. En niets verbindt een team zoals wc-brillen in schreeuwend rood…
  6. Borrels: het is geen nieuwe reden, maar de borrel is nou eenmaal belangrijk en mag best nog vaker genoemd worden. Traditiegetrouw sluiten we de week af met de vrijdagmiddagborrel. Ook als er iets anders gevierd moet worden dan het einde van de werkweek, hoort daar een (alcoholische) versnapering bij. Het tijdstip van deze versnapering komt overigens niet zo nauw.
  7. De vaatwasser: want die vijfsterrenlunch en borrel zijn fantastisch, maar ruimen zichzelf helaas niet op.
  8. Geen dag is hetzelfde. Bij Marcommit kom je iedere dag voor een aantal vraagstukken te staan. Vaak moet er snel beslist en gehandeld worden. Het ene heeft meer prioriteit dan het andere, dus goed prioriteiten kunnen stellen is een must. Dat maakt het juist zo leuk en uitdagend, want geen dag is hetzelfde!
  9. SOA’s. SOA’s?! ja, SOA’s. ik hoor je denken: is dat een reden om bij Marcommit te werken? Ja, want ik praat hier over Simpel Overdraagbare Activiteiten. Dit houdt in dat als jouw to-do list vandaag langer is dan je bureau, jij je altijd kunt wenden tot je collega’s voor hulp. Je kunt je soa dus overdragen aan een ander, dan ben je er zelf vanaf! Waren alle SOA’s maar zo makkelijk…
  10. Iedereen helpt elkaar. Zie ook bovenstaand punt betreffende SOA’s. Niemand is te beroerd om je te helpen als jij het even niet meer weet, of door de bomen het bos niet meer ziet. Zolang jij kenbaar maakt dat je ergens niet uitkomt, zijn er anderen bereid om met jou mee te denken.

Wil jij ook bij Marcommit aan de slag? Bekijk hier onze vacatures en mail je brief en CV naar Marcommit t.a.v. Denise van Ooijen: denise@marcommit.nl en join the team!

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.