Mijn LinkedIn-profiel is aangepast en het persbericht is verstuurd: dan weet je dat het officieel is. Als nieuwe algemeen directeur en mede-eigenaar van Marcommit is voor mij het ondernemerschap nu echt begonnen en ik heb er zin in! Zin in omdat ik graag win en dat is voor mij precies hoe ik Marcommit zie. Een PR-bureau waar de mensen iedere dag opstaan om de wedstrijd voor hun klanten te winnen. Creatieve specialisten die de klantvraag centraal zetten en zo tot de meest verrassende oplossingen komen. Vanaf nu ga ik daar mijn steentje aan bijdragen en daarom stel ik me graag aan je voor.

Als generalist tussen de specialisten

Voordat ik meteen in mijn ambities en visie duik, laat ik bij de basis beginnen. Ik ben geboren in Zeist en woon inmiddels samen met Jacqueline en dochters Phiene en Benthe in Hoevelaken. Mensen omschrijven mij als een echte familieman en daar valt geen speld tussen te krijgen. Daarnaast breng ik mijn tijd graag door met sport, zowel actief als passief, waarbij voetbal en wielrennen mijn grootste interesse hebben.

Na tien jaar werkzaam te zijn geweest bij Visma | Raet, waarvan de laatste vier jaar als Directeur Overheid, ben ik sinds 1 maart de trotse mede-eigenaar van Marcommit. Mijn hele werkende leven ben ik eigenlijk al bezig geweest met doelgroepidentificatie, imago en positionering. De vraag waarom een klant wel voor organisatie X kiest en niet voor organisatie Y vind ik heel interessant. Daarnaast heb ik veel ervaring met het opbouwen, leiden en laten groeien van teams en het ontwikkelen van creatieve product-markt-combinaties. Waar de overstap naar mede-eigenaar van een PR-bureau op het eerste gezicht dus wellicht wat onverwacht lijkt, past het voor mij perfect bij mijn interesses en kwaliteiten. Ik kijk er ontzettend naar uit om als generalist samen te gaan werken met de specialisten binnen Marcommit.

Groei en ambities

Mede dankzij de steeds strategischere rol van PR in de boardroom is Marcommit sinds de oprichting in 2000 flink gegroeid. Het continueren van deze groei is één van de redenen dat de directie van Marcommit en ik het gesprek zijn aangegaan. Vanaf het begin was er direct sprake van een klik en wederzijds vertrouwen. Een pragmatische en mensgerichte aanpak, creativiteit en resultaatgerichtheid zijn belangrijke waarden die wij delen en niet te vergeten natuurlijk: humor! Maar we hoeven het ook niet ingewikkelder te maken dan het is: Marcommit is gewoon het gaafste PR-bureau van Nederland! Mijn ambitie is dan ook om dit te behouden. Marcommit moet het PR-bureau blijven waar specialisten voor in de rij staan om er te werken en waar klanten continu positief verrast worden. Eén van mijn belangrijkste doelen voor Marcommit is dat, terwijl we optimaliseren en groeien, de identiteit behouden blijft. Professionalisering mag niet ten kosten gaan van proactiviteit, creativiteit en eigenzinnigheid.

Inmiddels zit ik middenin de kennismaking met het team en zal ik vanaf april zoveel mogelijk klanten gaan bezoeken om uitgebreid kennis te maken. Waar worden onze medewerkers en klanten enthousiast van en waar is ruimte voor verbetering? Ik ben er klaar voor om samen met het team de koppositie te pakken en de uitdagingen van onze klanten om te zetten in verrassende strategieën. Hoe kan ik jou helpen?

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.