Toen ik mijn sollicitatie naar Marcommit verstuurde, was er één cruciaal onderdeel uit de vacature waarover ik me lichtelijk zorgen maakte. Namelijk de eis voor affiniteit met IT-gerelateerde onderwerpen, zoals Internet of Things, Artificial Intelligence en robotics.

Nu sta ik zeker open voor het leren van nieuwe skills, maar als er iets duidelijk was geworden uit mijn schoolcarrière is dat ik een écht alfa profiel heb. Talen zoals Latijn en Grieks vond ik zeker niet gemakkelijk, maar verkoos ik toch met liefde boven het volgen van een bètavak. Nog steeds vraag ik me af hoe het mogelijk is dat ik in de derde klas van de middelbare school scheikunde en natuurkunde met een voldoende heb afgerond (waarschijnlijk iets met afkijken?). Toch ben ik er na ruim een jaar werken voor IT-bedrijven achter gekomen dat ook ik me thuis kan voelen in deze wereld. En hoe dit volgens mij komt, vertel ik je in deze blog.

Je weet meer dan je denkt

Zoals ik net al vertelde, begaf ik mij voor mijn tijd bij Marcommit niet in de wondere wereld van IT en tech. Althans, dat dacht ik. Veel communicatietypes zoals ik, denken op dit vlak geen kennis te hebben. Toch ben je als mens zo vaak in aanraking gekomen met nieuwe technologieën en maak je dagelijks gebruik van de nieuwste apps en tools die het leven vergemakkelijken. Begrijpen hoe het in zijn werking gaat is dan al minder moeilijk, omdat je toch veel IT-oplossingen uit deze tools en apps herkent. Ik chat dagelijks in Slack, maak al heel lang gebruik van de Stocard-app waarin ik al mijn klantpasjes bewaar en deelde met mijn medestudenten alle bestanden in een cloud. Allemaal diensten van bedrijven die op dit moment onze klant zijn en waar we dagelijks het verhaal over vertellen.

Hier gebeurt het

Laten we eerlijk zijn, deze branche is waar het allemaal gebeurt. Uiteindelijk kun je als PR-professional pas goed werk verrichten als de bedrijven waarvoor je werkt ook echt een tof verhaal hebben. Het lijkt mij erg lastig om over een bedrijf dat al meer dan 30 jaar hetzelfde doet, in dezelfde systemen en op dezelfde werkwijze, een leuk artikel te schrijven. IT- en techbedrijven zijn zo verweven in de veranderingen die er in deze wereld plaatsvinden, dat het voor mij erg plezierig is om hier een onderdeel van te zijn. En soms zelfs een nog nooit eerder genoemd verhaal de wereld in te helpen!

IT heeft communicatiemensen nodig

Er zit een verfrissend verhaal in iedere IT-organisatie. Ze hebben echter niet altijd de tijd of de capaciteiten om hierover te schrijven. En dat is precies waar wij om de hoek komen kijken. De communicatieskills zijn ons eigen en de IT-kennis is dankzij inspirerende klanten zo onder de knie. Zelfs voor een alfa mens zoals ik. Mijn zorgen vooraf zijn omgeslagen in enthousiasme voor dit mooie en innovatieve vakgebied. Kun je als alfa mens dus van IT houden? Mijn antwoord is een volmondig ja!

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.