filmen concertEnzo Knol, wie kent hem niet? Met zijn positiviteit en charisma heeft hij menig hart in Nederland voor zich gewonnen (1,9 miljoen abonnees!). Er verschijnt elke dag een nieuwe vlog op zijn kanaal, waar zijn volgers iedere dag weer met smart op wachten. Na het succes van vloggers als Enzo Knol, Queen of Jet Lags en Anna Nooshin, kun jij natuurlijk niet achterblijven. Wellicht heb je het idee dat video en vloggen meer iets voor de B2C-markt is, maar niets is minder waar. Het is tijd voor een verdiepingsslag op het gebied van video en vlogs. Daarom bieden wij samen met Geertje Algera een B2B-vlogworkshop, waarin haar technische kennis en onze B2B-kennis samenkomen. Want ja, ook voor jou is het super relevant!

Waarom video wél iets voor jouw organisatie is

In de praktijk horen wij geregeld dingen als: “Leuk, die hype rondom video en vloggen, maar dat is toch niets voor mijn organisatie?” of “Vloggen is totaal niet professioneel.” Maar waarom niet? Het is een krachtig middel om een sfeerimpressie van een event of van je organisatie te geven. Op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie bijvoorbeeld: je laat de kijker op persoonlijke wijze kennismaken met de organisatie. Video is een snelle, aantrekkelijke manier om de doelgroep te bereiken en je boodschap over de bühne te brengen. En dat is wat iedere organisatie wil.

Als je het doet, doe het dan goed

Als je aan de slag gaat met video, moet je het wel goed doen. Maar hoe maak je een goede video? Welke doelgroep bereik je met video? Waarom zijn bepaalde vloggers zo populair? En hoe vind je de juiste balans tussen persoonlijk en professioneel? Een goede technische basis is hierbij cruciaal. Daarmee bedoel ik niet dat je enorm kostbare apparatuur aan moet schaffen, integendeel. Filmen kan gewoon met je smartphone, als je maar weet hoe je deze op de juiste manier inzet. Geertje Algera, expert op het gebied van ‘mobile journalism’, tilt de technische kennis op het gebied van video naar een hoger niveau. Zij kent de fijne kneepjes van het filmen en monteren met een smartphone.

Verbazingwekkend simpel

Filmen met een smartphone heeft zo z’n voor- en nadelen. Opslag is altijd een uitdaging, de kwaliteit van beeld en geluid is niet altijd even hoog en de batterij laat het soms afweten. Toch wegen de voordelen zwaarder: het is praktisch (je heb ‘m altijd bij je!), het is persoonlijk – het schrikt minder af dan een filmploeg van zes man sterk – en je kunt direct je video delen of zelfs live streamen. Ook het bewerken kan op je mobiel, met apps zoals iMovie en Quik. En de juiste muziek? Daar heb je tevens goede apps voor. Bovendien is het super betaalbaar, want die smartphone bezit je toch al!

Zoals ik in mijn vorige blog beschreef, is nu het moment voor organisaties om massaal aan de slag met visuele content. Video is daarbij een onmisbaar middel. Benieuwd hoe video in jouw communicatiestrategie past? Daar weten wij wel raad mee!

Heb je interesse in de B2B-vlogworkshop of wil je meer informatie ontvangen? Mail me dan via marielle.vanzanten@marcommit.nl.

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.