In maart 2020 vieren we 20 jaar Marcommit. Al die jaren hebben wij ons voor een breed portfolio aan klanten in de ICT-, tech- en HR-sectoren ingezet om hun wedstrijd te winnen en boven de concurrentie uit te stijgen. In deze blog sta ik graag even stil bij het karakter van Marcommit, ons DNA en het achtergrondverhaal van ons bureau, want dat verhaal is volgens mij nog nooit verteld op onze blog. Het begon allemaal in 2000…

Van u vraagt, wij draaien naar proactief

Ruim twintig jaar geleden werkte onze ‘founding mother’ Marianne als marketing manager bij een ICT-organisatie samen met een PR-bureau. Het viel haar echter op dat het bureau eigenlijk alleen in actie kwam als ze daar om vroeg. Dat kan anders, dacht ze toen. Vanuit de filosofie dat een PR-bureau proactief moet bijdragen aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen heeft zij destijds Marcommit opgericht. Het doel was duidelijk: een bureau dat ondernemend is en klanten op sleeptouw neemt om samen bekendheid, reputatie en vooral succes voor onze klanten te realiseren.

Aanzwengelen, opzwepen en aanmoedigen

De redenen dat organisaties uit de ICT-, Tech- en HR-sectoren besluiten een PR-bureau te omarmen zijn legio. Uiteindelijk komt het er altijd op neer dat de marketingafdeling wéét dat er veel gave verhalen zijn binnen de organisatie die het verdienen om bij een groter publiek bekend te worden. Maar vaak heeft de afdeling geen tijd of know-how in handen om dit brede publiek daadwerkelijk te bereiken. Dat  begrijpen wij bij Marcommit en we zijn voor onze klanten dan ook echt een verlengstuk van de marketingafdeling. We beheren de social kanalen van klanten, produceren zelf de benodigde content en bieden dat aan bij de juiste media. Zo zorgen we voor de earned media waar onze klanten zo blij van worden. Dat doen we altijd proactief, we nemen onze doelstellingen uiterst serieus en zijn ook niet bang om onze klant even achter de broek te zitten. Zo zorgen we ervoor dat we samen het beste resultaat halen.

PR is een kwestie van doorzetten

PR is een kwestie van lange adem, doorzettingsvermogen en stelselmatig in de spotlights staan. Ook daar komt onze proactiviteit van pas, wij helpen je bij het realiseren van continuïteit. Dan gaan organisaties echt profijt hebben van hun inzet en gaat de marketingafdeling meer centraal staan in de organisatie. Daarom blijven wij als Marcommit onze klanten voortdurend uitdagen om het onderste uit de kan te halen. Deel niet alleen je gedachten over je product, dienst of sector, maar laat ook zien wat voor toffe dingen je doet binnen je organisatie. Zo gaat het ook voor alle medewerkers leven, ziet men het bedrijf steeds meer in de media en worden ze nog trotser op waar ze werken. Bovendien draagt dit ook bij aan jouw arbeidsmarktcommunicatie en laat je een authentiek beeld zien aan potentiële medewerkers.

Zet je organisatie in de spotlights

De ICT-, tech- en HR-sector zijn sectoren die gekenmerkt worden door nieuwe snufjes en gave noviteiten die een brede impact hebben op de maatschappij. Omdat marketeers dag in dag uit bezig zijn om hieraan bij te dragen vergeten ze wel eens om dat kenbaar te maken. En dat is eeuwig zonde. Heb jij ook het idee dat er meer in zit dat er nu nog niet uit komt? Of wil je weten hoe jouw organisatie meer naar buiten kan treden? Neem vooral eens contact op. We praten er graag over met je.

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.