Ik denk dat ik niet de enige ben, maar misschien ook wel. PodcastsOp mijn Iphone heb ik een mapje met apps die
ik niet gebruik. Het ‘overbodige’ mapje. Applicaties die je niet kan verwijderen omdat ze van Apple zijn en Apple vindt dat ze op je Iphone moeten staan. Een tijdje geleden was ik mij aan het vervelen in de trein en scrollde ik door mijn overbodige mapje heen. Hierin staan apps als ‘Aandelen’, ‘Kompas’, ‘Game Center’ en ‘Watch’. Voor mij redelijk overbodig. Maar toen stuitte mijn oog op de app (die inmiddels niet meer in mijn overbodige mapje staat) ‘Podcasts’. Wat een ontdekking!

Voor degenen die deze app nog niet gebruiken: het is een applicatie gevuld met interessante sprekers die hun verhaal doen over van alles en nog wat. Inmiddels ben ik trouwe luisteraar van een aantal toffe zenders. Je kan je eenvoudig abonneren op kanalen en op die manier komen de nieuwe releases van je zender (eens in de zoveel tijd) automatisch in je afspeellijst te staan. Ik zal mijn top vijf zenders met jullie delen:

  1. 99% invisible. Dit is mijn favoriet. In 99% invisible wordt er vooral gesproken over design en architectuur. Met als topaflevering ‘Unpleasant design’. Hierin wordt gesproken over waarom bepaalde designs met opzet onplezierig zijn gemaakt. Iets waar je waarschijnlijk nog nooit bij stil hebt gestaan.
  2. No such thing as a fisch. De favoriete weetjes van de week met de presentator van de BBC show QI. Altijd interessant en met veel humor.
  3. De week van NUtech. Vanuit mijn vakgebied en persoonlijke interesse een topper met de belangrijkste nieuwtjes op het gebied van technologie.
  4. De appels en peren show. Toch wel omdat ik stiekem een Apple fan ben.
  5. Ik vind Ted Talks altijd al interessant om naar te kijken, maar betrap mijzelf erop dat ik hier te weinig tijd voor heb (lees: maak). Super handig als je er gewoon op de fiets richting je werk naar kan luisteren.

SPodcastsinds ik bij Marcommit werk, heb ik een prima fietstochtje voor een of twee podcasts.
Lekker even nergens anders aan denken en helemaal in een verhaal worden gezogen. Daar kan ik van genieten. Wie weet ga ik binnenkort wel weer even in mijn overbodige mapje rondneuzen, want echt overbodig blijkt het dus helemaal niet te zijn!

Wil je toch een vaste applicatie heel graag verwijderen? Dat kan blijkbaar heel eenvoudig (geleerd van de appels en perenshow):

  1. Open ‘Instellingen’;
  2. Ga naar ‘Algemeen’;
  3. Tik op ‘Beperkingen’ en vul je toegangscode in;
  4. Klik op ‘Schakel beperkingen in’ en zet de schakelaars van app-iconen die je niet meer wilt zien uit.

Maar ik zou er zeker twee keer over nadenken voordat je een applicatie op ‘onzichtbaar’ zet. Blijkbaar zitten er pareltjes tussen.

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.