engagement hackingWat is engagement hacking? Deze vraag heb ik de laatste tijd regelmatig gehad. Het is natuurlijk altijd goed om in gesprek te gaan over wat ons beweegt. Het korte antwoord: het is niet alleen onze pay off, maar ook ons DNA. De iets langere versie?

Je kent het wel, life hacking: trucjes, binnenweggetjes of nieuwe manieren die je productiviteit verbeteren, efficiënter maken of je leven gewoon makkelijker maken. Eén van mijn persoonlijke favorieten is toch wel deze: bespaar ruimte in je kast door dit trucje met het lipje van een blikje.

Wij passen het principe van life hacking toe in alles wat we doen. Dit betekent dat wij continu op zoek zijn naar nieuwe, innovatieve, andere of betere manieren om in contact te komen met de doelgroep. Wij geloven in de kracht van engagement. Engagement voor echt communicatiesucces.

Engagement hacking is het continu zorgen voor nieuwe manieren om in contact te treden met verschillende doelgroepen. Door middel van PR, marketing of via social media, oftewel op alle denkbare manieren. Hierbij hanteren we natuurlijk wel een aantal basisprincipes.

Verplaats je in de doelgroep
Wees relevant
Sta open voor gesprek
Kies de juiste plek
Ben eerlijk
Zet ambassadeurs in
Laat zien dat je weet waar je over praat
Doe iets nuttigs voor je doelgroep

Het zorgen voor bekendheid, contact, verbinding, betrokkenheid en ambassadeurs met PR, social media en marketingcommunicatie is het resultaat. Wil je ook beter verbinden met je doelgroep? Wij sparren er graag over.

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.