Ede – ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland, voegt per 1 juli ATEX-cursussen toe aan haar productportfolio. ATEX behelst alle situaties waar een kans bestaat op gas- en stofontploffingsgevaar. In totaal gaat het om achttien verschillende cursussen: van basisprincipes tot aan specifieke kennis voor bijvoorbeeld monteurs, operators of engineers. Gezamenlijk omvatten ze de hele ATEX-wetgeving. Met de komst van de ATEX-cursussen biedt ROVC niet alleen een nog breder cursusaanbod waarmee het inspeelt op de toekomstige klantvraag, maar breidt de opleider ook haar practicummogelijkheden in de ROVC TechCenters verder uit.

Compleet pallet aan technische opleidingen
De ATEX-cursussen verhuizen van NCOI Techniek & Veiligheid naar ROVC. Door het toevoegen van de ATEX-trainingen aan het portfolio van ROVC, biedt de opleidereen breed palet aan klassikale en praktijkgerichte cursussen, trainingen en opleidingen. NCOI Techniek & Veiligheid focust zich na de verhuizing van het ATEX-portfolio verder op het aanbod van e-learning en blended veiligheidstrainingen.

Voor bestaande klanten en cursisten verandert er niets: het volledige portfolio, inclusief het team van professionals en het practicum, verhuizen mee naar ROVC. De leerstof, insteek en kwaliteit van de opleidingen blijft daarmee exact hetzelfde. De examens worden nog steeds afgenomen bij de vaste examenorganisatie Koninklijke PBNA. Wie de examens met succes afrondt, voldoet officieel aan de internationale eind- en toetsnormen van IECEx 05.

John Huizing, directeur bij ROVC: β€œDe ATEX-cursussen zijn een mooie toevoeging aan ons productportfolio. Het maakt ons aanbod nog breder en draagt zo bij aan ons doel om onze positie als grootste technische opleider van Nederland te versterken. Het ATEX-practicum is heel mobiel, wat het een uitstekend product maakt om incompany te verzorgen. De cursus wordt dan op maat aangeboden, waarbij het volledig wordt aangepast aan specifieke wensen en behoeften van de klant. Zo sluit de cursus altijd precies aan op de opleidingsvraag en de praktijksituatie van de technici en kan de cursus zo gepland worden dat het goed in ieders agenda past. Daarnaast krijgt het practicum ook een vaste standplaats in ons ROVC TechCenter in Rotterdam. Ook daar komen de cursussen uitstekend tot hun recht.”

Share this article
Op zoek naar meer persberichten?

Hieronder vind je de twee meest recente persberichten.