Laatst was ik workoutbij mijn oude vertrouwde sportschool, die inmiddels helemaal vernieuwd is. Ik ging met de intentie om krachttraining te doen, lekker ‘rustig’ aan doen dacht ik nog. Maar bij een nieuwe sportschool horen nieuwe groepslessen. En dat heb ik geweten. Ik kwam binnen en direct werd mij gevraagd of ik mee wilde doen met een nieuwe groepsles: “het duurt maar een halfuurtje”. En wat is nou een halfuurtje? Maar voor wie ooit een high intensity workout heeft gedaan; een halfuur is meer dan genoeg om vrolijk naar huis lopen onmogelijk te maken. Ondanks dat een dergelijke workout intens is, mag het resultaat er zijn. Je verbrand de komende 24 uur na zo’n workout nog veel calorieën, zonder daar iets extra voor te doen. Waarom ik een high intensity workout vergelijk met het eerste halfjaar bij Marcommit? Dat lees je hieronder.

Sprong in het diepe

Dat het eerste halfjaar bij Marcommit de term intens meer dan waardig is, moge duidelijk zijn. Er komt heel wat op je af en iedere dag leer je weer iets nieuws. Geen woord gelogen: van één week in de praktijk leer je meer dan van vier jaar in de schoolbanken. Het is een sprong in het diepe, waar je ontzettend veel van opsteekt. Ik heb natuurlijk tijdens mijn studie al heel wat uurtjes gespendeerd om de kneepjes van het PR en marketing vak te leren en was in de veronderstelling dat dit mij aardig goed gelukt was. Helaas, de literatuur wijkt toch af van de praktijk.

Het takenpakket

Persberichten en blogs schrijven from scratch, social media posts maken en de kanalen bijhouden, voorstellen doen bij gave media en inbound marketing rocken. Een halfjaar geleden had ik er nog niet van kunnen dromen dat ik dit alles zou doen, dat ik met de Telegraaf zou bellen over een te gek voorstel. Dit is namelijk iets wat je tijdens je studie gewoon niet kan leren, maar wat dit vak heel mooi maakt.

Overuren in de bovenkamer

Ik ben heel wat dagen bekaf thuisgekomen. Elke dag nieuwe informatie tot je nemen, leidt toch tot een mini-ontploffing in de bovenkamer. En hoewel ik geen extra calorieën verbrand met de high intensity workout van mijn grijze massa, pluk ik zeker de vruchten van al deze informatie. Ik merk namelijk elke dag dat ik dingen sneller oppak, dat vakjargon die ik vreemd vond nu vertrouwd voelt en dat ik mij steeds meer op mijn gemak voel. Aan dat laatste is ook niet te ontkomen, want wist je dat het Marcommit team bestaat uit het meest gezellige kippenhok (plus een haan) allertijden? Kortom: dit eerste halfjaar was een keiharde workout, maar het resultaat is geweldig.

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.