Mijn eerste half jaar bij Marcommit is voorbijgevlogen. In november stapte ik voor het eerst het pand binnen en nu voelt het als thuiskomen. Om je een idee te geven hoe je de Marcommit-rollercoaster het beste instapt, heb ik een top 10 must do’s gemaakt.

  1. Oefen alvast onze namen. Voordat je bij ons het kantoor binnenstapt, raad ik je aan om onze team-pagina op de website er eens op na te slaan. Met ruim twintig vrouwen op de werkvloer is het soms lastig te onthouden hoe iedereen heet.
  2. Pak de telefoon op. Iets wat we graag doen bij Marcommit is Issue Hijacking. Niet voor niets lezen we elke ochtend de krant en zijn we op zoek naar leuke inhakers voor onze klanten. Een belangrijk onderdeel daarin is dat je met volle overtuiging journalisten durft te bellen om je verhaal te verkopen.
  3. Durf vragen te stellen. Vooral in het begin ontdek je hoeveel er te leren valt. Schroom niet en stel elke vraag die in je opkomt. Op die manier leer je het snelst alle kneepjes van het vak.
  4. Wees flexibel. ’s Morgens kan je het kantoor binnenstappen en denken dat je de hele dag persberichten en blogs gaat schrijven en redigeren. En voor je het in de gaten hebt, loopt je planning in de soep en bel je relevante media om Smoooth Dogg te introduceren. Flexibiliteit moet in je bloed zitten.
  5. We houden niet van paarse krokodillen. Paarse krokodillen zitten onze creativiteit namelijk in de weg. Marcommitters denken out of the box en zijn vrij van geest. Niet voor niets bleek onlangs dat wij meerdere planten (een plant is een creatieveling, volgens de Belbin-teamrollen) bij ons hebben werken. O, ja en de paarse krokodillen? Die reclamecampagne vinden we wel heel goed bedacht.
  6. Bouw aan je ‘maatjesnetwerk’ met journalisten. PR heeft journalisten nodig en journalisten hebben PR nodig. Des te handiger als je zo snel mogelijk begint aan het opbouwen van je maatjesnetwerk. Probeer vaste contacten bij media te vinden en bouw daar een waardevolle relatie mee op.
  7. Nee heb je, ja kun je krijgen. Opgeven binnen Marcommit is not done. Als jij de telefoon oppakt om dat unieke verhaal van onze klant te pitchen bij de media is het belangrijk dat je groot, groter, grootst denkt. Aim high.
  8. Taart kunnen bakken is een pre. Ongeveer eens per twee weken is er iemand jarig en wordt er taart gegeten. Niet onbelangrijk voor andere Marcommitters is dus dat jij lekkere taarten kunt bakken. Of dat je de weg weet te vinden naar onze huisbakker Hendricksen in Baarn.
  9. Winnaarsmentaliteit. Als er iets te winnen valt, staan Marcommitters vooraan. Om elkaar te blijven uitdagen en nieuwe doelen te stellen, werkt Marcommit met Great Game of Business. Een paar keer per jaar stellen we onszelf een doel waar we aan willen werken. Wekelijks komen we samen om ervoor te zorgen dat het een succes wordt.
  10. Successen vieren is cruciaal! En hier zijn we goed in bij Marcommit; bij elke nieuwe klant, award of overwinning poppen we de champagnefles en proosten we op ons succes. Onlangs hebben we ons doel behaald bij Great Game of Business en binnenkort proosten we daarop bij Vuurtoreneiland met alle Marcommitters!

Na deze top 10 ervan overtuigd dat jij hier ook wilt werken? Check dan even onze vacature-pagina of stuur een open sollicitatie!

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.