Coronacommunicatie: initiatieven vanuit de samenleving
Rutte zei het al, we doen dit met z’n allen. 17 miljoen mensen moeten helpen in de strijd tegen het Coronavirus. Het zijn gekke tijden. Velen van ons hebben zoiets nog nooit meegemaakt en de kans is groot dat dit ook nooit meer gebeurt. Maar we kunnen niet bij de pakken neerzitten en moeten er met zijn allen aan bijdragen dat we deze periode zo goed mogelijk doorkomen. Op elke hoek en in elke branche ontstaan daarom hartverwarmende initiatieven die laten zien dat we echt niet alleen maar met onszelf bezig zijn. Zo ook bij onze klanten. Ik licht in deze blog een aantal mooie initiatieven uit.
Datacenter BIT stelt kosteloos dubbele bandbreedte beschikbaar voor haar klanten. Het bedrijft treft proactief deze maatregel in verband met een grote hoeveelheid thuiswerkers door het coronavirus. Dit leidt er namelijk toe dat internetverbindingen zwaarder belast worden, waardoor organisaties tegen bandbreedtebeperkingen aanlopen. Een verdubbeling van de bandbreedte zorgt dat IT-applicaties die gehost worden vanuit de datacenters van BIT, zoals het CRM-systeem en remote werkplekken, beschikbaar zijn en blijven voor de klanten van BIT. Onder andere de Utrechtse internetprovider LomboXnet maakt hier al dankbaar gebruik van, nu thuiswerkers in Utrecht voor een piek in het dataverkeer zorgen.
OutSystems, leverancier van een low-code-ontwikkelplatform, start een community-based app-ontwikkelingsprogramma om het coronavirus en de effecten ervan digitaal te helpen bestrijden. De energie en vastberadenheid van de low-code ontwikkelaars en OutSystems medewerkers dienden als inspiratiebron. OutSystems biedt gratis haar eenvoudig te gebruiken software-ontwikkelingsplatform en haar expertise aan om te zorgen dat twintig app-ideeën voor de bestrijding van de wereldwijde pandemie gerealiseerd worden. De komende drie maanden worden mooie ideeën uitgewerkt en ontwikkeld, zoals een handwasspelletje, een FAQ-chatbot en nog vele andere.
XpertHR, juridische HR-kennispartner, heeft zijn gehele kennisbank gratis toegankelijk gemaakt tot en met 6 april 2020. Normaal gesproken vereist het product een abonnement, maar omdat er door de huidige crisis veel vragen zijn ontstaan, wil XpertHR zoveel mogelijk mensen van de juiste informatie voorzien. Als extra informatiebron heeft XpertHR tevens een corona-themapagina gelanceerd. Op deze themapagina worden alle personeelsgerelateerde vragen over het coronavirus door juridische experts beantwoord.
Dit zijn slechts enkele voorbeelden van onze klanten. Ondertussen ontstaan er steeds meer initiatieven om de horeca te helpen, zorgpersoneel te bedanken, ZZP’ers van opdrachten te voorzien, enzovoorts. Het geeft aan dat we het beste met elkaar voorhebben. Heb jij ook een mooi initiatief opgezet en wil je zoveel mogelijk mensen bereiken? Daar kunnen wij je misschien bij helpen, neem vooral contact op!
Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.