ROVC, technisch opleider, wil bekend staan als kennispartner voor opleiden binnen de technische branche.

Case video
Case video

De opdracht

Het opleidingsinstituut had al een redelijk hoge naamsbekendheid binnen de technische markt, maar wilde haar naamsbekendheid naar een nog hoger niveau brengen.

Daarnaast is het belangrijk voor ROVC om gezien te worden als autoriteit in de technische markt.

De oplossing

Hiervoor ontwikkelden wij de Techbarometer. Deze staat aan de basis van een unieke campagne, gericht op de business (de Nederlandse techniek) die tegelijkertijd nauw in verband staat met een maatschappelijk probleem, namelijk het tekort aan technici.

Het tekort aan technici is een alsmaar aanhoudend urgent probleem. Marcommit heeft naar aanleiding van dit maatschappelijke issue een onconventionele strategie geadviseerd aan ROVC.

Het feit dat een dergelijk instituut de Techbarometer ziet als een betrouwbare informatiebron is de kers op de taart van deze campagne.

Proactief met visionaire content

Dit betekent niet reactief zijn, maar proactief de markt benaderen met eigen visionaire content. Hiervoor is de Techbarometer bedacht en geïntroduceerd. De resultaten van de campagne hebben ieders verwachtingen overtroffen. De campagne heeft uiteindelijk ruim 500 leads opgeleverd en 175 publicaties. Door constant te praten over onderzoeksfeiten is ROVC absoluut autoriteit geworden binnen de technische branche. De Techbarometer is inmiddels een belangrijke informatiebron: organisaties, media en journalisten weten zelf hun weg te vinden naar de Techbarometer en gebruiken deze als basis voor hun nieuwsverhalen. De resultaten zijn bijvoorbeeld opgenomen in een interview met de Philips-topman in het Algemeen Dagblad en worden door het Economisch Bureau van ING gebruikt in de welbekende sectorspecifieke analyse- en prognoseverslagen.

Deel deze case
Meer cases

Bekijk nu ook onze andere cases om op de hoogte te blijven.