Nationaal Management Onderzoek
ISBW - de opleider van ruim 1 miljoen effectieve managers
Dit jaar bestaat Marcommit alweer 20 jaar. Reden voor ons om eens in de schatkist van 20 jaar PR en marketing te duiken. De komende tijd delen we twintig verhalen uit onze rijke historie. Vandaag zetten we in deel 5 ISBW in het zonnetje. ISBW, marktleider op het gebied van managementtrainingen en –opleidingen, heeft in haar bijna 90-jarig bestaan al meer dan een miljoen effectieve managers opgeleid. Dit track-record onderstreept de kwaliteit van de opleider. Een gegeven dat ISBW natuurlijk ook met de markt wil delen. Daarom klopte ISBW bij Marcommit aan.
Onze uitdaging? Het vergroten van de naamsbekendheid van ISBW onder managers, managers in de dop en opleidingsbeslissers in het Nederlandse bedrijfsleven. ISBW wilde haar reputatie als dé specialist op het gebied van managementopleidingen onderstrepen door middel van een strategisch PR-en marketingplan.
We stelden twee doelgroepen vast: managers (in de dop) en opleidingsbeslissers. Bij de eerste groep ligt de informatiebehoefte vooral bij trends op het gebied van management en de kernkwaliteiten van een goede manager. De tweede doelgroep bevindt zich vooral in midden- en hoger management. Deze groep krijgt te maken met veel verschillende opleiders en typen opleidingen, voor allerlei lagen en functies binnen de organisatie. Daarom moet de focus in de communicatie komen te liggen het verhogen van de mental availability van ISBW.
De basis van de communicatieaanpak bestaat uit drie pijlers:
Over het onderwerp management zijn aan de start van de campagne beperkt cijfers te vinden. Er zijn vooral eenmalige onderzoeken gedaan over management en de onderzoeken richten zich meestal op één specifiek topic, zoals medewerkerstevredenheid. Het totaalbeeld ontbreekt.
Het Nationale Management Onderzoek: ‘De ideale manager is een 40-jarige man’
De basis van de campagne wordt daarom een onderzoek onder werkend Nederland: Het Nationale Management Onderzoek. Het onderzoek gaat over de huidige manager en wensen en behoeften ten aanzien van de manager. Dit brede thema maakt het aantrekkelijk voor het grote publiek, iedereen heeft immers te maken met een manager. Zo ontstaat herkenning. Dit maakt het een mediageniek onderwerp. Bovendien leent het thema zich goed voor een jaarlijks terugkerend onderzoek, waardoor ISBW trends en ontwikkelingen op het gebied van management in kaart kan brengen.
Het onderzoek is opgebouwd aan de hand van het Managementontwikkelmodel van ISBW. Dit model gaat in op de vier kernrollen van de manager: coach, leider, ondernemer en manager. De onderzoeksresultaten brengen we onder in een inspirerend onderzoeksrapport. Het onderzoek biedt onder andere data voor persberichten, met koppen als:
Daarnaast vormen de cijfers aanleidingen voor interviews, blogs en artikelen in de media.
Dit onderzoek is relevant voor beide doelgroepen. Managers (in de dop) willen weten wie de ideale manager is, zodat zij zich in die richting kunnen ontwikkelen. Opleidingsbeslissers willen weten wie de ideale manager is en wat hem succesvol maakt om de juiste persoon te kiezen voor een managementrol en om te weten waarin managers van werkend Nederland nog tekortschieten.
Deze aanpak heeft in de campagneperiode, september 2019 t/m mei 2020, geleid tot 88 publicaties. Dit betekent dat ISBW gedurende deze perioderuim 2 keer per week in het nieuws is geweest. We hebben ruim 2,1 miljoen Nederlanders bereikt. ISBW verscheen onder andere op rtlnieuws.nl, in het Algemeen Dagblad, op 538 in de Coen & Sander show. Ook management- en HR-pers zoals MT, PW en Flexnieuws publiceerden over het onderzoek. Alle publicaties samen hebben een mediawaarde van €125.000, tegenover een investering van €32.000. Dit heeft een enorme boost in de naamsbekendheid gegeven en een versteviging van de positie als specialist op het gebied van managementopleidingen. In najaar 2020 wordt de tweede editie van Het Nationale Management Onderzoek gelanceerd.
Bekijk nu ook onze andere cases om op de hoogte te blijven.