BIT beheert een drietal datacenters in Ede en is gespecialiseerd in groene colocatie, internetverbindingen, managed hosting en outsourcing voor zakelijke gebruikers van het internet. BIT levert aan kwaliteitsbewuste organisaties de ruggengraat voor hun IT- en internet-infrastructuur.

Case video
Case video

Over BIT

Betrouwbaarheid is het uitgangspunt van de dienstverlening, zodat klanten zich zorgeloos met hun kernactiviteiten bezig kunnen houden. Het DNA van BIT kenmerkt zich door transparantie, eerlijkheid en een tikkeltje eigenwijs. BIT is geen organisatie die de massa volgt. Het is de missie van BIT om het internet veilig te maken en de privacy van gebruikers te waarborgen. De organisatie zet zich hiervoor in zonder commercieel belang.

Activisme voor optimaal resultaat

Deze missie vormde het vertrekpunt voor de samenwerking met Marcommit. Hoe kan BIT, als open, transparante en eigenwijze organisatie, bijdragen aan de awareness rondom veilig gebruik van internet in de markt? Hoe claimt BIT een autoriteitspositie in de markt? En hoe spreekt een specialistische IT-club een bredere doelgroep aan dan alleen IT-professionals?

Om dit te realiseren, bedacht Marcommit een activistische PR-campagne voor BIT: Internet Eigenwijs.

De oplossing

Met deze campagne op basis van onderzoek mobiliseert BIT ook anderen om het internet veiliger te maken. Belangrijk onderdeel van de campagne was de ‘sleepwet’, waarvoor BIT met een coalitie de overheid heeft gedagvaard. PR speelt continu een cruciale rol om het publiek te informeren. BIT zet zich op de kaart. Het is bijzonder dat een datacenter – een specialistische IT-club – een kennispositie verkrijgt in de B2B- en de B2C-markt. De organisatie heeft autoriteit, toont oprechte betrokkenheid en creëert bewustwording rondom het belang van veilig internet, maar ook de realisatie daarvan. BIT zet buiten haar commerciële doeleinden om in op gedragsverandering. De campagne ‘Internet Eigenwijs’ is hiermee van maatschappelijk belang. Wij creëerden de ‘FinTech Barometer 2018’-campagne. Een campagne die inhaakt op zeer actuele topics in de branche, zoals blockchain, artificial intelligence en robotisering.

Deel deze case
Meer cases

Bekijk nu ook onze andere cases om op de hoogte te blijven.