Alle PR-meisjes zijn blond, dit vooroordeel ontkrachtte Tessie al in haar blog. Blondines ervaren geen voordeel, er zijn namelijk hele andere selectiecriteria bij Marcommit. We selecteren op eigenschappen die je succesvol maken bij ons. Toen ik solliciteerde wist ik niet precies wat deze eigenschappen waren en of ik deze bezat. Dankzij de persoonlijkheidstest in de sollicitatieprocedure weet ik nu veel meer over mezelf en welke eigenschappen ik nodig heb om mijn werk tot een succes te maken. Weten of Marcommit ook iets voor jou is? Check snel deze eigenschappen!

1. Ambitieus

Bij Marcommit willen we de kopgroep zijn. Wij geloven dat je de beste bent als je het allerleukste team hebt en als je je kunt ontwikkelen op de onderdelen die jij leuk vindt. Word jij onze social media koning(in) of onze vlogexpert? Om de top te bereiken heb je natuurlijk wel ambitie nodig. Als we weten waar jij heen wil groeien, zorgen we er samen voor dat je dit waar maakt. Want als jij beter wordt, wordt Marcommit dat ook.

2. Nieuwsgierig

Hou jij ervan om elke dag op de hoogte te zijn van al het nieuws en de nieuwste ontwikkelingen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. ’s Ochtends kun je onder het genot van koffie of thee met het team de krant doorspitten, om vervolgens de leukste nieuwtjes te hijacken voor je klant. In mijn vorige blog beschreef ik wat issue hijacking is. In de middag ga je aan de slag met een toffe blog over IT. Dat is misschien niet iets wat je op dit moment aanspreekt, maar geloof me ‘IT grows on you’! In deze branche gebeurt het namelijk allemaal.

3. Stoer

De klant is koning, maar jij bent de expert. Daar heb je een flink portie lef voor nodig. Bij ons is het niet ‘u vraagt wij draaien’, wij borgen de kwaliteit en geven de klant ook het advies om iets anders te doen. Een slecht persbericht sturen wij niet uit. Dat gaat namelijk ten koste van de klant en onze goede naam bij journalisten. Een echte no-go. Ben jij stoer genoeg om uit te gaan van je eigen kennis?

4. Fun

Wij gaan minimaal vier keer per jaar met het team eropuit! Ook krijgen we elke vrijdag een uurtje van ‘opperbaas’ Roy om met zijn allen de borrel te starten in de PH in Baarn. De kaasstengels en bitterballen zijn niet aan te slepen, de sterke verhalen en de weekendplannen ook niet trouwens.

5. Creatief

Inspirerende brainstormsessies, veel gelach en serieuze plannen, bij ons gebeurt het. De aller creatiefste PR-plannen en teksten bedenken en schrijven wij zelf onder de bezielende leiding van creative director Lisanne. Wil jij je creatieve geest de vrije loop laten of je ontwikkelen in schrijven, we helpen je graag. Toen ik startte was ik nog geen ultiem creatief brein en geen absolute kei in het schrijven van teksten. Dankzij mijn collega’s heb ik mijn passie en talent voor schrijven ontdekt en ontwikkeld.

6. Sociaal

Small-talk met collega’s is hier aan de orde van de dag. Niet alleen worden onze weekenden en avondplannen uitgebreid besproken aan de lunchtafel, ook heb je veel contact met klanten en journalisten. Dat is leuk, want zo krijg je een enorm netwerk. Vind jij het leuk om goede relaties op te bouwen en veel nieuwe mensen te spreken? Dan ben je aan het goede adres.

7. Gezonde eetlust

Niet echt een eigenschap, maar daarom niet minder belangrijk: een gezonde eetlust. Onze lunchtafel is bijna oneindig gedekt, avocado’s, schuddebuikjes en Optimel, je vindt het er allemaal terug. Deze uitgebreide lunch verorberen we graag samen. We gebruiken je ook graag als excuus om nog een extra bittergarnituur te bestellen tijdens de borrel!

Ontbreekt het jou aan een van deze eigenschappen? No worries, zoals je hebt gelezen, heb ik er ook nog een aantal bij Marcommit on the job mogen ontwikkelen. Dankzij heel veel geduldige collega’s en een aantal trainingen maak ik voor mijn klanten écht het verschil. Sterker nog: ik word inmiddels getraind voor de vervolgstap. Die van Account Director, mijn ambitie. Ik kijk ernaar uit om samen met alle Marcommitters jou te helpen bij het realiseren van jouw ambitie en het ontwikkelen van jouw eigenschappen en natuurlijk alle borrels en sterke verhalen! Solliciteer je snel? See you soon…

Deel dit artikel
Meer artikelen lezen?

Lees nu ook onze andere artikelen om op de hoogte te blijven.